Iată ce pățesc păianjenii atunci când sunt stresați

Iată ce pățesc păianjenii atunci când sunt stresați

Atunci când trec prin situații stresante, păianjenii își pierd firișoarele fine, dar periculoase de pe corp. Iar acest proces începe, în mod interesant, cu posteriorul.

Calviția nu e ceva neobișnuit în rândul animalelor de tot felul. Iar păianjenii nu fac excepție. În cazul arahnidei din specia Acanthoscurria geniculata, acest proces începe cu posteriorul, a observat entomologul Gwen Pearson, de la Purdue Insect Zoo, din cadrul Universității Purdue, din Indiana.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Aici a fost adus în 6 august un pui de păianjen din specia amintită, găsit pe piața neagră. Insecta nu are nici doi ani, așa că nu ar fi trebuit să fie atinsă deja de calviție, ținând cont că abia la 5 ani ajunge la maturitate, arată Live Science.

În mod normal, specia este acoperită de firișoare subțiri și ascuțite, un sistem de apărare bine pus la punct. Șoarecii renunță adesea să mănânce astfel de păianjeni, știind cât de dificil este.

E de neînțeles atunci cum de păianjenului îi lipsește mare parte din acest sistem de apărare, oamenii de știință ajungând la concluzia că stresul drumului și-a pus astfel amprenta asupra insectei.

Din fericire, problema e doar temporară. Se va rezolva odată cu schimbarea exoscheletului, cel mai probabil înainte de venirea iernii, estimează oamenii de știință.

Citește și În apele Australiei a trăit o creatură absolut înfricoșătoare. Azi e mică și veninoasă, dar în Paleozoic avea 2,5 metri!


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!