În apele Australiei a trăit o creatură absolut înfricoșătoare. Azi e mică și veninoasă, dar în Paleozoic avea 2,5 metri!

În apele Australiei a trăit o creatură absolut înfricoșătoare. Azi e mică și veninoasă, dar în Paleozoic avea 2,5 metri!
Foto: Dimitris Siskopoulos/Wiki Commons, CC BY-SA

Australia e renumită pentru nenumăratele creaturi care pot ucide oameni. Însă păianjenii și șerpii veninoși nu sunt nimic față de enormii scorpioni de apă care au trăit aici cândva.

Conform unui studiu publicat de Gondwana Research și citat de IFL Science, aceștia, care erau din abundență, ajungeau și la 2,5 metri.

Cunoscuți ca Eurypterida, aceste bestii feroce, prădătorul perfect, sunt strămoșul scorpionilor și altor arahnide din zilele noastre. Creatura a trăit în Paleozoic, acum 541 milioane de ani și până acum 252 de milioane de ani.

ADVERTISING

Oamenii de știință australieni au studiat rămășițele acestei specii găsite în muzeele lumii și au ajuns la concluzia că astfel de animale populau apele din jurul supercontinentului Gondwana - care cuprindea Australia, Noua Zeelandă, India, Antarctica și părți din Africa și America de Sud.

Paleozoicul a fost o perioadă în care viața a înflorit pe Terra, atunci apărând primele artropode, pești și moluște. A urmat Permian - Triassicul, când a avut loc o extincție și 95% dintre organisme au dispărut.

Citește și: Un calamar gigantic, eșuat pe o plajă din Africa de Sud, uimește oamenii de știință

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇