Un calamar gigantic, eșuat pe o plajă din Africa de Sud, uimește oamenii de știință

Un calamar gigantic, eșuat pe o plajă din Africa de Sud, uimește oamenii de știință
Foto: Adéle Grosse, Iziko Museums of South Africa
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un adevărat gigant al adâncurilor a fost adus la țărm pe o plajă din Africa de Sud. Calamarul măsoară 4,19 metri și e printre puținele exemplare de astfel de dimensiuni care au ajuns vreodată la mal.

Se crede că nici măcar nu a ajuns la stadiul de adult, arată IFL Science.  

Potrivit celor care l-au descoperit, când a fost adus de apă la mal, acesta încă mai trăia. Mai mulți oameni au încercat să-l transporte în apă, dar s-au văzut nevoiți să renunțe. Până să sosească ajutorul, imensul cefalopod și-a dat duhul.

ADVERTISING

În cele din urmă, creatura, care cântărește 200 – 300 de kilograme, a ajuns pe mâna biologilor marini de la Iziko Museums, care urmează să o analizeze.

Calamarii uriași sunt viețuitoare care rar pot fi întâlnite. Abia în 2006 au fost fotografiate prima oară. Trăind la adâncimi de 300 – 1.000 de metri, se crede că pot ajunge până la 20 de metri lungime.

Pot fi găsite în toate oceanele lumii, mai puțin la poli.

Ultima oară când o astfel de creatură a fost văzută pe o plajă din Africa de Sud s-a întâmplat în 1992, fiind vorba despre un calamar de 9,1 metri, găsit în Cape Town.

ADVERTISING

Pentru moment nu se știe cum de a ajuns la mal, mai cu seamă că era în formă foarte bună, a transmis Wayne Florence, care face parte din echipa ce va diseca cefalopodul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇