O sirenă "prea sexy" provoacă furori în Italia (Foto)

O sirenă "prea sexy" provoacă furori în Italia (Foto)

Statuia voluptuoasă a unei sirene plasată într-o piață dintr-un sat de pescari din Puglia, sudul Italiei, a făcut furori pentru că este „prea provocatoare”.

Statuia a fost creată de elevii școlii de artă Luigi Rosso din Monopoli, scrie The Guardian.

Opera de artă, care încă nu a fost inaugurată oficial, a devenit ținta glumelor după ce fotografiile făcute în timpul instalării au fost distribuite pe rețelele de socializare.

Monopoli, una sirena e giostrine per bambini nella nuova piazza in via Beccaria dedicata a Rita Levi-MontalciniManca...

Publicată de The Monopoli Times, Giornale e Web TV News pe Miercuri, 26 aprilie 2023

Actriţa din Bari Tiziana Schiavarelli a scris pe Facebook că un prieten din Monopoli „și-a exprimat pe bună dreptate o oarecare perplexitate cu privire la acest ‘monument’”.

ADVERTISING

„Arată ca o sirenă cu doi sâni de silicon și, mai presus de toate, un fund uriaș nemaivăzut până acum la o sirenă. Cel puțin nu la cele pe care le cunosc.”

Schiavarelli nu a avut nicio problemă cu studenții la artă sau cu consiliul local, care a comandat lucrarea. „Dar sunt foarte amuzată de chestia asta... cine știe dacă va deveni o atracție pentru turiști”, a adăugat ea.

Ho rubato questi scatti dal post di un amico di Monopoli il quale giustamente ha espresso alcune perplessità circa...

Publicată de Tiziana Schiavarelli pe Miercuri, 26 aprilie 2023

Adolfo Marciano, directorul școlii de artă Luigi Rosso, a apărat statuia, spunând că este un „omagiu adus marii majorități a femeilor cu ...curbe”.

ADVERTISING

El a explicat că studenții au fost puşi de primarul din Monopoli să creeze mai multe statui pentru oraș, inclusiv una pe tema mării.

„Elevii s-au adunat și au venit cu ideea unei sirene”, a spus Marciano. „Consiliului i s-a arătat modelul la scară și a spus că este bun, apoi a decis că sculptura finalizată va fi plasată în piață.”

Marciano nu a vrut să judece inspirația studenților, dar vede lucrarea „ca o reprezentare a realității, în acest caz a corpului feminin”.

El a adăugat: „Vezi reclame la televizor cu modele care sunt foarte slabe, dar sirena este ca un omagiu adus marii majorități a femeilor cu curbe, mai ales la noi. Ar fi fost foarte rău dacă am fi reprezentat o femeie extrem de slabă.”

ADVERTISING

De asemenea, studenții au realizat o statuie dedicată victimelor accidentelor de muncă, ce va fi dezvelită luni. „Asta este mult mai important decât sirena”, a spus Marciano.

Statuile feminine din alte zone ale Italiei au provocat controverse similare. În 2021, o statuie de bronz care înfățișează o femeie într-o rochie transparentă în orașul Campania Sapri a stârnit o dispută despre sexism.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇