Încă puțin și vom avea pe masă, dimineața, cafeaua produsă în laborator

Încă puțin și vom avea pe masă, dimineața, cafeaua produsă în laborator
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Oamenii de știință finlandezi au reușit să producă în laborator cafea din culturi celulare, cu o aromă și un gust care duc cu gândul la licoarea noastră de toate diminețile.

„Nu, desigur, nu seamănă 100%. Are gustul unei combinații de diferite tipuri de cafea. Nu suntem încă acolo cu varietatea comercială, dar cu siguranță seamănă  în acest moment cu cafeaua naturală”, a declarat Heikki Aisala, din cadrul Centrului de Cercetare Tehnică VTT, care a bifat această reușită.

Oamenii de știință de la VTT susțin că au găsit o alternativă sustenabilă pentru a obține boabele de cafea cu ajutorul culturilor de celule plutitoare în bioreactoare, umplute cu un mediu nutritiv utilizat pentru fabricarea diverselor produse de origine animală și vegetală, informează Reuters.

ADVERTISING

În contextul în care schimbările climatice amenință cultivarea tradițională a cafelei, dar și pentru că mult prea multe păduri sunt defrișate pentru a face loc culturilor de cafea, o astfel de idee nu e deloc nebunească.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇