YouTube suspendă pe termen nedefinit contul lui Donald Trump

YouTube suspendă pe termen nedefinit contul lui Donald Trump

YouTube îl dă afară de pe platformă pe Donald Trump, pe o perioadă nedeterminată. De la 13 inuarie el nu mai poate posta oricum pe această platformă, după ce i-a fost suspendat contul.

La 13 ianuarie, YouTube a blocat pentru prima oară canalul preşedintelui în exerciţiu la acea vreme, cu 2,77 milioane de abonaţi, în urma violenţelor de la Capitoliu, la 6 ianuarie, soldate cu cinci morţi, relatează AFP.

ADVERTISING

În urmă cu o săptămână, cu o zi înainte de învestirea lui Joe Biden, platforma video a prelungit această suspendare cu cel puţin şaptte zile.

”Având în vedere îngrijorările cu privire la acte de violenţă, care pot avea loc în continuare, canalul lui Donald J Trump va rămâne suspendat”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a TouTube.

Platforma americană, o proprietate a Google, a fost criticată din cauza lentorii reacţiei, în urma măsurilor radicale ale Twitter şi Facebook.

Giuliani, ”demonetizat”

Separat, YouTube a confirmat că l-a suspendat temporar pe avocatul fostului preşedinte, Rudy Giuliani, din programul său de ”parteneri”.

ADVERTISING

Rudy Giuliani este acuzat de faptul că a încălcat în mod repetat regulile platformei cu privire la dezinformare în privinţa alegerilor din Statele Unite.

Avocatul, al cărui canal are aproximativ 600.000 de abonaţi, nu mai are acces la funcţii şi nu mai este plătit în funcţie de publicitatea difuzată înainte de rularea unui video.

Fostul primar al New Yorkului a alimentat teorii ale complotului - susţinute de către numeroşi apropiaţi ai lui Donald Trump -, potrivit cărora alegerile prezidenţiale au fost ”trucate” în favoarea lui Joe Biden.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇