Google e bun de plată - a pierdut recursul în cazul amenzii de aproape 2,5 miliarde de euro

Google e bun de plată - a pierdut recursul în cazul amenzii de aproape 2,5 miliarde de euro

Tribunalul General al Uniunii Europene a respins miercuri recursul Google, divizie a companiei americane Alphabet, pentru amenda de 2,42 miliarde euro impusă în 2017 de Comisia Europeană, deoarece gigantul american ar fi abuzat de poziţia sa dominantă favorizând propriul serviciu de comparare a preţurilor în detrimentul rivalilor europeni, transmit AP şi Reuters.

Decizia reprezintă o victorie importantă pentru Margrethe Vestager, comisarul european pentru Concurenţă şi vicepreşedintele executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

ADVERTISING

În ultimul deceniu, Comisia Europeană a acordat amenzi în valoare totală de 8,25 miliarde de euro celui mai popular motor de căutare online din lume pentru că acesta şi-a blocat rivalii în ceea ce priveşte cumpărăturile online, smartphone-urile Android şi publicitatea online.

"Tribunalul General al Uniunii Europene respinge acţiunea formulată de Google contra deciziei CE, constatând că Google a abuzat de poziţia sa dominantă favorizând propriul serviciu de comparare a preţurilor în detrimentul serviciilor concurente, în loc să prezinte un rezultat mai bun faţă alt rezultat", a stabilit instanţa blocului comunitar.

ADVERTISING

Investigaţia CE a arătat că Google a direcţionat în mod incorect vizitatorii la serviciul său de comparare a preţurilor, Google Shopping, în detrimentul rivalilor săi.

Oficialii UE au cerut gigantului american să schimbe modul în care furnizează rezultatele căutării în Europa.

Cel mai popular motor de căutare din lume este de mult timp analizat pe plan global de autorităţile antitrust şi de grupurile de consumatori din cauza practicilor sale de afaceri, care în unele cazuri au dus la amenzi uriaşe. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇