Elon Musk a vândut iar acțiuni Tesla de miliarde de dolari

Elon Musk a vândut iar acțiuni Tesla de miliarde de dolari

Elon Musk a vândut alte 22 de milioane de acțiuni Tesla, în valoare de 3,58 miliarde de dolari, a anunțat o autoritate financiară din SUA.

Motivul ultimelor vânzări de acțiuni nu a fost dezvăluit. Musk rămâne în continuare cel mai mare acționar al Tesla, scrie BBC.

Luna trecută, el a anunțat că a vândut 19,5 milioane de acțiuni ale Tesla în valoare de 3,95 miliarde de dolari, la doar câteva zile după ce a finalizat preluarea platformei de socializare Twitter.

Tesla a înregistrat una cele mai proaste performanțe în rândul marilor producători de mașini și companii de tehnologie în acest an, deoarece investitorii se tem că atenția lui Musk este distrasă de achiziționarea Twitter.

ADVERTISING

Miercuri, valoarea acțiunilor Tesla listate pe indicele Nasdaq din New York s-a închis sub 500 de miliarde de dolari pentru prima dată din 2020.

La sfârșitul anului trecut, compania valora mai mult de 1.000 de miliarde de dolari, dar valoarea sa a scăzut în ultimele luni.

Musk a finalizat preluarea Twitter în octombrie și de atunci și-a dedicat o mare parte din timpul său acestei afaceri.

Declinul acțiunilor Tesla a contribuit la detronarea miliardarului Elon Musk de pe prima poziție în topul celor mai bogați oameni din lume, pe care o deținut-o mai bine de un an.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇