Elon Musk a vândut acţiuni Tesla de 4 miliarde de dolari. Averea i-a scăzut vertiginos de când a decis să preia Twitter

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla de 4 miliarde de dolari. Averea i-a scăzut vertiginos de când a decis să preia Twitter

Elon Musk a vândut pentru suma de 4 miliarde de dolari acţiuni ale producătorului de automobile Tesla, la aproximativ o săptămână după ce a cumpărat reţeaua de socializare Twitter, cu 44 de miliarde de dolari.

Cele trei tranzacţii presupun un total de peste 19 milioane de acţiuni, puţin peste 4% din numărul total de titluri deţinute de Musk şi 0,6% din numărul total de acţiuni în circulaţie, relatează AFP.

El mai deține acum doar 14% din producătorul de vehicule electrice.

Patronul Tesla a vândut deja acţiuni în valoare 15,5 miliarde de dolari pentru a finanţa parţial preluarea platformei de microbloging, dintre care 27 de miliarde de dolari în numerar.

ADVERTISING

Primele decizii ale lui Elon Musk după ce a finalizat preluarea Twitter au fost să concedieze jumătate din angajaţi şi să anunţe că certificarea autenticităţii conturilor, înainte gratuită, necesită acum o taxă lunară de 8 dolari.

Averea lui Musk a scăzut

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut marţi sub 200 miliarde de dolari, după ce investitorii au vândut şi ei masiv acţiuni Tesla.

Conform datelor Forbes, averea netă a lui Musk se situează la 194,8 miliarde de dolari, o mare parte din ea provenind din participaţia sa de aproape 15% la Tesla, care are o capitalizare bursieră de 622 miliarde de dolari.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din aprilie, când Musk a făcut oferta pentru Twitter, Tesla a pierdut aproape jumătate din capitalizarea sa bursieră, iar averea sa netă a scăzut cu 70 de miliarde de dolari.

Investitorii au renunţat la acţiuni Tesla, fiind îngrijoraţi că Musk va vinde în continuare acţiuni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇