Elon Musk nu mai e cel mai bogat om de pe planetă

Elon Musk nu mai e cel mai bogat om de pe planetă

Declinul acțiunilor Tesla a contribuit la detronarea miliardarului Elon Musk de pe prima poziție în topul celor mai bogați oameni din lume, pe care o deținut-o mai bine de un an.

Acțiunile Tesla au scăzut luni cu 6%, ceea ce reprezintă o reducere cu 7,4 miliarde de dolari a averii lui Elon Musk.

Acesta a încheiat prima zi a săptămânii cu o avere estimată de 181,3 miliarde de dolari, cu 4,9 miliarde mai puțin decât omul de afaceri francez Bernard Arnault, directorul executiv al companiei Louis Vuitton (LVMH), care are o avere estimată de 186,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

ADVERTISING

Arnault l-a depășit pe Musk și la mijlocul săptămânii trecute, însă până la închiderea de vineri a bursei din Statele Unite proprietarul Tesla și Twitter a revenit pe primul loc, cu o avere estimată de 185,4 miliarde de dolari și un plus de 700 de milioane de dolari față de Arnault.

Averea lui Musk, legată în mare parte de acțiunile Tesla, a fost propulsată de o creștere fulgerătoare a prețului acțiunilor producătorului de automobile, care a depășit peste 1.000% în doi ani. Însă acțiunile Tesla au scăzut luni cu 6,3% și au pierdut mai mult de jumătate din valoare în acest an, din cauza unei vânzări care s-a accelerat în urma achiziției Twitter de către Musk pentru 44 de miliarde de dolari, notează CNBC.

ADVERTISING

Potrivit datelor FactSet, Musk deține în prezent 14,11% din acțiunile în circulație ale Tesla, cu o valoare de piață de 530 de miliarde de dolari. El deține, de asemenea, peste 40% din acțiunile SpaceX.

Elon Musk rămâne, totuși, cel mai bogat om din lume în clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg, care utilizează metodologii diferite. În această ierarhie el figurează cu o avere de 168 de miliarde de dolari, fiind urmat de Bernard Arnault, cu 167 de miliarde de dolari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇