Elon Musk a demis zeci de angajați ai companiei în noaptea dinaintea Zilei Recunoștinței

Elon Musk a demis zeci de angajați ai companiei în noaptea dinaintea Zilei Recunoștinței

Elon Musk a concediat în cursul nopţii de miercuri spre joi câteva zeci de angajaţi ai Twitter, majoritatea fiind ingineri, au declarat pentru Business Insider două persoane familiare cu acţiunile companiei.

Concedierile au venit ca o surpriză în interiorul Twitter, potrivit persoanelor respective. Musk a declarat la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei întâlniri cu toţi angajaţii, că nu vor mai avea loc disponibilizări în cadrul companiei.

Angajaţii concediaţi în noaptea de miercuri spre joi au fost informaţi că au fost concediaţi din motive de performanţă şi au primit o lună de indemnizaţie, conform surselor citate.

ADVERTISING

Procesul de concediere a fost similar cu cel experimentat de angajaţii concediaţi anterior, au declarat cele două persoane: accesul la instrumentele de lucru şi la calculatoare a fost întrerupt, iar o notificare de concediere a fost trimisă pe conturile de e-mail personale ale angajaţilor afectaţi.

Mii de angajaţi ai Twitter au fost deja concediaţi, fapt care a pus o presiune critică pe restul lucrătorilor. Echipele Twitter sunt deja atât de lipsite de personal încât mulţi angajaţi au fost nevoiţi să lucreze de Ziua Recunoştinţei, au spus persoanele respective.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Se crede că disponibilizările sunt, cel puţin în parte, rezultatul noii politici a lui Musk, care cere inginerilor Twitter şi altor angajaţi să îl informeze săptămânal cu privire la proiectele şi rezultatele lor, aşa cum a raportat anterior Insider. În timp ce aceste actualizări sunt aşteptate de obicei vinerea, săptămâna aceasta, ele trebuiau făcute miercuri, din cauza sărbătorii de Ziua Recunoştinţei.

Se pare că Twitter a recrutat ingineri externi în scopul de a lucra pentru companie sub conducerea lui Musk, miliardarul angajând chiar un farsor care a păcălit presa să creadă că tocmai a fost concediat de la Twitter. Aceste evoluţii au determinat personalul să creadă că Musk a renunţat la obiceiul său de a face concedieri bruşte, a declarat una dintre persoane.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇