Twitter trece la angajări, după ce Musk a dat afară două treimi din personal

Twitter trece la angajări, după ce Musk a dat afară două treimi din personal

După ce a disponibilizat două treimi din forţa de muncă a Twitter, Elon Musk vrea acum să facă angajări.

Într-o şedinţă deschisă, ţinută în prima zi a săptămânii, Elon Musk a spus că Twitter a terminat cu disponibilizările şi că acum caută chiar să facă angajări.

După disponibilizările masive ale noului proprietar, urmate de valul de demisii forţate de ultimatumul acestuia, se pare că Twitter suferă de un deficit de ingineri chiar şi după standardele lui Musk.

În şedinţă, Elon Musk a spus că acum sunt căutaţi ingineri software şi că angajaţii rămaşi sunt încurajaţi să facă recomandări.

Twitter nu are listate job-urile disponibile pe site-urile de profil, iar Elon Musk nu a spus exact ce poziţii sunt căutate, ci doar că sunt prioritari ingineri care scriu software bine.

Din 7.500 de angajaţi înainte de preluarea companiei de Elon Musk, Twitter mai are în jur de 2.700.

Pentru prima oară, Musk a recunoscut că s-au făcut multe greşeli în procesul de reorganizare a companiei, dar spune că situaţia se va stabiliza în timp.

Anunțul lui Musk privind angajările a venit în timp ce autoritatea de reglementare franceză Arcom a trimis o scrisoare către Twitter prin care îi cere să îi ofere asigurări, până pe 24 noiembrie, că îşi poate îndeplini obligaţia legală de a garanta informaţii transparente și a menține un mediu sigur pentru utilizatori, în pofida reducerii drastice de posturi.

Autoritatea de reglementare a spus că Twitter este una dintre platformele online utilizate pe scară largă în Franţa, ceea ce ridică probleme sistemice privind dezbaterea democratică şi siguranţa publică.

Arcom a adăugat că Twitter trebuie să lupte împotriva manipulării informaţiilor în cadrul unei legi din 2018 care îi impune o obligaţie de cooperare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇