Brașov devine capitala green tech a României, în acest weekend

Brașov devine capitala green tech a României, în acest weekend

Brașovul devine capitala verde a României în acest weekend, când cele mai spectaculoase idei tech pentru un viitor sustenabil urcă pe scena hotelului Aro Palace din centrul istoric al orașului.

Evenimentul are loc între 7 și 8 octombrie și poartă numele Consolid8 Festival, un loc în care se vor reuni start-up-uri, investitori de impact și reprezentanți relevanți ai comunității IT pentru a prezenta cele mai noi soluții tech locale cu impact sustenabil la nivel internațional.

„Într-un oraș atât de frumos precum Brașovul, cu o istorie impresionantă și cu o atractivitate turistică ridicată, cel mai important lucru pe care îl putem face este să ne pregătim pentru un viitor creativ, inovativ și mai ales sustenabil.

ADVERTISING

De aceea, ideea organizării unui festival care să creeze un spațiu inspirator pentru idei, inovații, comunități și organizații interesate vine ca o mănușă pentru cei care cred în viitorul sustenabil, digital și creativ al Brașovului - capitala verde a României.

Vor fi povești de succes și experiențe memorabile de la speakeri renumiți, veți întâlni oameni inovativi și mai ales vom căuta împreună soluții verzi și sustenabile pentru un viitor de succes”, spune Călin Ile, co-fondator consolid8 Festival, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Soluțiile tech ale viitorului, la Brașov

Evenimentul se va desfășura pe trei scene diferite, Consolid8 Experience, Consolid8 Hackathon și Consolid8 Talks, toate având însă un numitor comun: soluțiile tehnologice ale viitorului.

👧 🧒 𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐡𝐨𝐩𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐊𝐢𝐝𝐬 𝐚𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝟖 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥♻️ 𝐓𝐡𝐞 𝐟𝐮𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐨𝐟 𝐫𝐞𝐜𝐲𝐜𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐢𝐬 𝐫𝐞𝐩𝐮𝐫𝐩𝐨𝐬𝐢𝐧𝐠.We say it’s never too late or...

Publicată de consolid8 Festival pe Miercuri, 5 octombrie 2022

Consolid8 Experience este un spațiu special, cu o arhitectură unică, special amenajat pentru public. Participanții vor putea experimenta tehnologiile viitorului, precum VR, AR și diverse mapări și instalații cu componentă tech.

📣 #vinrobotii #robotsarecoming𝐓𝐡𝐞𝐫𝐞 𝐢𝐬 𝐧𝐨 𝐰𝐚𝐲 𝐭𝐨 𝐢𝐠𝐧𝐨𝐫𝐞 𝐭𝐡𝐢𝐬.But how much do we know about them ❔What can they do,...

Publicată de consolid8 Festival pe Luni, 3 octombrie 2022

Printre cele mai importante experiențe senzoriale la care va avea acces publicul este harpa vizuală și două laboratoare, din domenii precum circuitul electric și medicina.

ADVERTISING

Harpa vizuală, adusă de Centrul de Știință din Brașov, este realizată prin tehnologia cu ajutorul laser-ului. Prin simpla mișcare a mâinilor în aer, utilizatorii își vor putea interpreta melodiile preferate.

⚠️ 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐞𝐬𝐭 𝐚𝐡𝐞𝐚𝐝👉 Turn right. You have arrived at your destination on Mureșenilor Street no 27.🚦 Come join us at...

Publicată de consolid8 Festival pe Miercuri, 5 octombrie 2022

Consolid8 Hackathon este un program de accelerare sub forma unei competiții cu premii, dedicată studenților și start-up-urilor locale și internaționale, interesate de turismul eco și soluții de green tech.

👏 David Lubell is an award-winning social entrepreneur, non-profit leader, advocate, community organizer, fundraiser,...

Publicată de consolid8 Festival pe Marţi, 4 octombrie 2022

Consolid8 Talks va răspunde nevoii comunității de a fi la curent cu soluții de impact pentru mediu, este structurat în sesiuni plenare și panel-uri si va include tematici green tech, impact investing și dezbateri despre noile tehnologii asupra generațiilor viitoare.

Astfel, Brașovul dă încă o dată tonul în IT-ul românesc, devenind unul dintre actorii importanți ai comunității internaționale pasionate de soluții tehnologice la provocările climatice.

’’Ne dorim ca participanții să devină parte dintr-o comunitate orientată către soluții verzi, de impact și să devină cât mai implicați și mai pasionați de un viitor sustenabil”, explică Dragoș Jaliu, co-fondator consolid8 Festival.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇