Nicuşor Dan: Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist

Nicuşor Dan: Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis, vineri, că speră că Metrorex şi Ministerul Transporturilor vor avea un ”dialog rapid şi productiv”, astfel încât circulaţia metrourilor să fie reluată cât mai repede.

”În condiţiile grevei de la metrou din această dimineaţă, ADITPBI prin STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafaţă, astfel încât deplasarea bucureştenilor să fie cât mai puţin afectată.

ADVERTISING

Sper că Metrorex şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vor avea un dialog rapid şi productiv, iar circulaţia cu metroul va fi reluată chiar azi”, a transmis, vineri, primarul general.

Acesta susţine că bucureştenii nu trebuie să sufere din cauza nemulţumirilor sindicaliştilor.

Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, a mai adăugat primarul general.

Circulaţia metrourilor este blocată, vineri, după ce 600 de salariaţi s-au blocat în subteran, pe calea de rulare.

Dan Barna: Organizatorii grevei sunt iresponsabili

La rîndul său, vicepremierul Dan Barna afirmă, că ”organizatorii grevei de astăzi de la metroul bucureştean sunt iresponsabili” şi consideră că ”nu poate fi câştigătoare o luptă de pe urma căreia doar nişte lideri de sindicat amorali au de profitat”.

ADVERTISING

”Organizatorii grevei de astăzi de la metroul bucureştean sunt iresponsabili. În plină pandemie, ei decid să trateze cu dispreţ atât bucureştenii, cât şi contribuabilii din taxele cărora este susţinut metroul. Mai mult, fac acest lucru în apărarea unor interese private şi vădit nelegale”, a transmis vicepremierul Dan BArna.

Potrivit acestuia, angajaţii Metrorex trebuie să înţeleagă că datoria lor către cetăţeni este singurul lucru care contează.

”Nu poate fi câştigătoare o luptă de pe urma căreia doar nişte lideri de sindicat amorali au de profitat”, a adăugat vicepremierul.

Ionuț Moșteanu: După 20 de ani, ministrul Drulă şi conducerea nouă a Metrorexului au tăiat accesul domnului Rădoi la banii publici

Protestul de vineri de la metrou este greu de acceptat, declară la RFI şi liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, membru al Comisiei pentru Transporturi.

ADVERTISING

Ionuţ Moşteanu afirmă că ”toată povestea are legătură cu faptul că, după 20 de ani, ministrul Drulă şi conducerea nouă a Metrorexului au tăiat accesul domnului Rădoi la banii publici, banii noştri, ai tuturor, pentru că este absolut imoral ca un lider de sindicat să administreze nişte spaţii publice şi să facă milioane din aceşti bani, în condiţiile în care compania cere în fiecare an bani de la stat”. 

Deputatul critică poziţionarea sindicatului de la metrou, condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi: ”Să ceri o subvenţie dublă, să iei tu la sindicat banii din închirierea spaţiilor de la metrou şi să-ţi mai măreşti şi salariile cu 18% într-un an de pandemie, în condiţiile în care ni s-a spus tuturor că trebuie să fim solidari, să strângem cureaua şi aşa mai departe, mi se pare greu de acceptat, absolut imoral, ca să nu folosesc un cuvânt mai dur.

Ei folosesc acest mod de luptă, ei îi zic sindicală, mie mi se pare o presiune mai degrabă apropiată de cea pe care o fac anumite grupuri de interese mai de la marginea societăţii, nu este demn ce fac aceşti oameni”.​​

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇