Zelenski, avertisment la summitul NATO: Rusia vrea să meargă mai departe. Urmează țările baltice și Polonia

Zelenski, avertisment la summitul NATO: Rusia vrea să meargă mai departe. Urmează țările baltice și Polonia

Președintele Zelenski s-a adresat liderilor prezenți joi la summitul NATO de la Bruxelles, într-un mesaj înregistrat în prealabil, în care a cerut sporirea ajutorului militar pentru țara sa împotriva forțelor ruse.

Zelenski a avertizat că Rusia va viza în continuare membrii alianței din Europa de Est, inclusiv Polonia, relatează Reuters.

Rusia „vrea să meargă mai departe. Împotriva membrilor estici ai NATO. Statele baltice, Polonia, cu siguranță”, a spus el, citat de The Guardian.

Președintele Ucrainei a profitat de ocazie pentru a reproșa NATO că „încă nu a arătat ce poate face alianța pentru a salva oamenii”.

ADVERTISING

„Pentru a salva oamenii și orașele noastre, Ucraina are nevoie de asistență militară fără restricții. La fel cum Rusia își folosește întregul arsenal fără restricții împotriva noastră”, spune Zelenski.

„Aveți cel puțin 20.000 de tancuri! Ucraina a cerut ca un procent, un procent din toate tancurile voastre să ne fie date sau vândute! Dar nu avem încă un răspuns clar. Cel mai rău lucru în timpul războiului este să nu ai răspunsuri clare la cererile de ajutor”, a mai spus Zelenski.

„Ne puteți da 1% din avioanele voastre, 1% din tancurile voastre. Unu la sută”, a cerut președintele Ucrainei, precizând că rușii au folosit chiar astăzi bombe cu fosfor împotriva civililor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇