Klaus Iohannis, la summit-ul NATO. Discuții cu Biden, Stoltenberg și liderii europeni (Galerie foto)

Klaus Iohannis, la summit-ul NATO. Discuții cu Biden, Stoltenberg și liderii europeni (Galerie foto)

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie, joi, cu preşedintele SUA Joe Biden şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înainte de începerea lucrărilor summit-ului NATO de la Bruxelles, potrivit fotografiilor puse la dispoziţie de Administraţia Prezidenţială.

În imagini, se vede cum Iohannis discută cu Biden şi Stoltenberg, alături de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. 

Șeful statului a purtat discuții și cu alți lideri europeni, printre care premierul spaniol Pedro Sanchez.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi, la reuniunea extraordinară a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO, organizată la Cartierul General al NATO din Bruxelles, reuniune convocată în contextul agresiunii militare ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi al creşterii semnificative a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii regionale, europene şi euroatlantice.

ADVERTISING

De asemenea, la Summit sunt prezenţi şi premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. 

Înainte de lucrările summitului, Iohannis a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a salutat decizia Alianței de a aproba grupul de luptă care va fi poziționat în România și le-a transmis românilor că nu au niciun motiv să se teamă. Șeful statului a susținut că nici în ce privește un atac al rușilor în Republica Moldova nu ar trebui să existe îngrijorări.

Summit-NATO-poza-familie-24-martie
Foto: Administrația Prezidențială

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇