Val de furie în Ucraina după ce femeile din armată au fost puse să facă antrenamente pe tocuri (Galerie foto)

Val de furie în Ucraina după ce femeile din armată au fost puse să facă antrenamente pe tocuri (Galerie foto)

Autoritățile militare din Ucraina sunt sub un tir de critici după ce au apărut în spațiul public imagini în care femeile sunt puse să facă antrenamente pe tocuri.

Ucraina pregătește o parada grandioasă luna viitoare, pentru a marca 30 de ani de independență după destrămarea Uniunii Sovietice. Imaginile cu femeile-soldat puse să mărșăluiască pe tocuri au fost postate pe Internet chiar de Ministerul Apărării din Ucraina, potrivit The Guardian.

”Astăzi, pentru prima oara, facem antrenamentele purtând pantofi cu toc. Este mai greu decât în bocancii de armată pe care îi purtăm de obicei”, e citată o femeie-soldat.

femei-ucraina-tocuri
Foto: site armyinform.com.ua

Ca răspuns, mai mulți politicieni apropiați ai fostului președinte Petro Poroșenko s-au dus în Parlament cu perechi de pantofi cu toc, îndemnându-l pe minstrul Apărării să îi poarte el la paradă.

ADVERTISING

”E greu de imaginat o idee mai nocivă și o imbecilitate mai mare”, a spus de la tribuna Parlamentului Inna Sovsun, membră a partidului Golos, precizând că acest lucru pune în pericol sănătatea acelor femei.

Ea a adăugat că femeile soldat își riscă viața pentru patrie, la fel ca și bărbații, și nu merită o astfel de bătaie de joc.

Foto: site armyinform.com.ua
Foto: site armyinform.com.ua

O altă deputată, Olena Kondratyuk, a cerut oficialilor să prezinte scuze public pentru ”umilirea” acestor femei și a cerut declanșarea unei anchete.

ADVERTISING

Și ucrainenii au criticat oficialii responsabili de decizie, spunând că au încă o mentalitate medievală.

Peste 31.000 de femei sunt acum în armata Ucrainei, dintre care peste 4.000 au rang de ofițer. Din 2014, de la începutul conflictului cu separatiștii pro-ruși, peste 13.000 de oameni au murit. Totodată, peste 13.500 de femei au luptat în acest conflict.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇