Vești bune: O platformă pentru bolnavii de cancer, donații de rechizite pentru copii și drum la Mogoșoaia cu trenul

Vești bune: O platformă pentru bolnavii de cancer, donații de rechizite pentru copii și drum la Mogoșoaia cu trenul

Două organizații puternice și-au dat mâna și au creat o platformă digitală care oferă tot sprijinul de care ar avea nevoie un bolnav de cancer în România, iar asta este una dintre cele mai bune vești ale zilei.

Mai departe, vorbim despre un brand care sărbătorește 30 de ani de prezență în România donând 2% din vânzări pentru a le oferi copiiilor din mediile defavorizate acces la rechizite.

Nu în ultimul rând, o idee numai bună de weekend. Știai că poți ajunge la Mogoșoaia… cu trenul?

„Împreună pentru Sănătate”, o platformă digitală ce vine în sprijinul pacienților oncologici și al celor cu boli grave

Fundația Vodafone România, în parteneriat cu Asociația M.A.M.E., lansează o platformă digitală adresată pacienților diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave din România, la care aceștia pot apela pentru consiliere și îndrumare în vederea soluționării diverselor probleme întâmpinate în perioada de confruntare cu boala.

ADVERTISING

Proiectul este finanțat de Fundația Vodafone România cu un buget de 335.800 de lei prin programul „Connecting for Good” și a fost dezvoltat de Asociația M.A.M.E și proiectat de Code for Romania, în cadrul programului Civic Labs.

Platforma www.impreunapentrusanatate.ro pune la dispoziția bolnavilor oncologici și a celor cu afecțiuni grave, atât adulți, cât și copii, informații și îndrumare pentru accesarea unor servicii medicale de care aceștia au nevoie, oferite de clinici și spitale din țară și din străinătate, dar și consiliere pentru strângerea de fonduri pentru plata unor investigații, intervenții sau tratamente care nu pot fi efectuate în România sau care nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

ADVERTISING

Totodată, platforma conectează pacienții şi aparținătorii acestora cu persoane din țară sau din străinătate dispuse să le ofere găzduire în vecinătatea unităților medicale în care își efectuează tratamentele.

Nu în ultimul rând, platforma asigură suport în soluționarea altor tipuri de nevoi, precum găsirea de medicamente, asigurarea transportului casă - spital pentru pacienți sau traducerea unor documente medicale, dar și un ghid despre accesarea și decontarea serviciilor medicale în România și în străinătate și informații la zi din domeniul sănătății.

Hertliz donează ghiozdane și rechizite pentru copiii săraci

Brandul de rechizite Hertliz donează 2% din vânzările sale pe 2021 către zeci de școli din mediile defavorizate. Donațiile vor consta în rechizite pentru fiecare elev, iar școlile vor fi selectate împreună cu asociația World Vision România.

ADVERTISING

Campania, ce debutează în data de 1 iulie, va atinge etapa de dotare efectivă a școlilor la final de an, în luna decembrie, potrivit portalului Știri ONG.

Acum poți ajunge la Parc Mogoșoaia cu trenul

După ce a dat drumul trenurilor dinspre Gara de Nord spre Aeroport, CFR mai are o surpriză. Ruta poate fi folosită și de cei care ar vrea să ajungă rapid în Parcul Mogoșoaia, pentru o zi de distracție cu cei mici și nu numai.

”Toate trenurile care circulă în intervalul orar 06:00-23:00 spre/ dinspre Aeroportul Henri Coandă vor avea oprire și în punctul de oprire Parc Mogoșoaia”, spune CFR Călători într-un comunicat transmis SpotMedia.ro.

Durata unei călătorii cu trenurile de Aeroport pe distanţa București Nord – Parc Mogoșoaia este 11 minute, iar prețul biletului este de 4 lei.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇