Vești bune: Campanie de vaccinare în sate, roboți care dezinfectează spitale și ani de zile de protecție antiCovid

Vești bune: Campanie de vaccinare în sate, roboți care dezinfectează spitale și ani de zile de protecție antiCovid

Campania de vaccinare din sate a început greoi, dar oamenii buni nu au rămas indiferenți. World Vision România, un ONG care se ocupă zi de zi de copiii satelor românești, s-a alăturat CNCAV și pune la dispoziția autorităților toată infrastructura de care dispune, astfel încât îndemnul la vaccinare să ajungă la zeci de mii de oameni din rural.

Mai departe, o altă veste bună este că spitalele românești primesc roboți pentru dezinfectare.

Nu în ultimul rând, cel mai recent studiu arată că, de fapt, nici nu ar mai fi nevoie de cea de-a treia doză de vaccin, în cazul celor imunizați cu Pfizer sau Moderna.

ADVERTISING

Campanie pentru vaccinarea anti-COVID-19 în satele româneşti, desfăşurată de World Vision România

World Vision România va colabora cu Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu alte instituții și autorități naționale și locale pentru ca beneficiarii fundației și comunitățile în care este prezentă să aibă acces la vaccinurile anti-COVID-19 în cel mai scurt timp, astfel încât imunizarea acestora să aducă protecție și siguranță în aceste comunități.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, intensificarea tuturor eforturilor pentru vaccinarea populaţiei înseamnă şi redeschiderea în siguranță a școlilor din comunitățile vulnerabile.

Sprijinul acordat de World Vision România comunităților va consta în facilitatea accesului la informațiile privind vaccinarea anti-COVID-19, care este sigură, gratuită și voluntară.

De asemenea, va colabora cu autoritățile locale și centrale pentru a găsi cele mai potrivite variante prin care comunități specifice să aibă acces la centre de vaccinare, echipe mobile de vaccinare sau medicii de familie înscriși în program.

ADVERTISING

Angajații și voluntarii organizației vor informa atât principalii influenţatori din comunitate (reprezentanţii primăriilor, medicii, profesorii, preoţii etc.), dar şi locuitorii din mediul rural cu privire la importanţa vaccinării.

Comisia Europeană donează roboţi de dezinfecţie pentru spitalele românești

Comisia Europeană a donat șapte roboți care dezinfectează camerele pacienților din șapte spitale, sprijinind astfel reducerea şi stoparea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2 și nu numai.

Aceștia pot dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute, prin utilizarea luminii ultraviolete iar o singură încărcare a unei unităţi permite dezinfectarea a peste 18 camere.

Un astfel de robot donat de CE este utilizat deja pentru dezinfecţie la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti. Alte 6 unităţi urmează să fie livrate în România, în zilele următoare.

Protecția vaccinurilor antiCovid ar putea dura câțiva ani

Un studiu privind vaccinurile antiCovid pe bază de ARN mesager (ARNm), Pfizer și Moderna, a arătat că protecția celor două seruri împotriva coronavirusului ar putea dura câțiva ani.

Specialiștii citați de New York Times vorbesc despre o ”reacție imunitară persistentă” în cazul acestor două vaccinuri.

Așadar, oamenii de știință sunt din ce în ce mai convinși că persoanele imunizate cu Pfizer sau Moderna nu vor avea nevoie de o a treia doză - așa numita ”doză booster”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇