Vești bune: Liber la City Break, sportivi nevăzători pe podium și investiții pentru adolescenți cu autism

Vești bune: Liber la City Break, sportivi nevăzători pe podium și investiții pentru adolescenți cu autism

Tot mai mulți români pleacă în city break-uri în ultima perioadă, grație situației pandemice care pare să se calmeze pentru moment.

Mai departe vă vorbim despre copii speciali, fie că este vorba de autism sau deficiențe de vedere, care sunt tratați în mod egal și sprijiniți să facă ce e mai bine pentru ei.

Și pentru că știrile bune vin ca o formă de terapie pentru minte și suflet, vorbim despre fiecare, pe rând.

Tot mai mulți români pleacă în city break-uri în această vară

De peste o săptămână, Europa este “pe verde” în ceea ce privește călătoriile, astfel că persoanele care vin din ţările europene nu vor mai fi nevoite să stea în carantină și nici măcar să se testeze PCR, ori să arate dovada vaccinării înainte de intrarea în România.

ADVERTISING

În acest context, tot mai mulți români își îndreaptă atenția spre vacanțe de tip city break, fapt confirmat și de specialiștii Vola.ro, cea mai mare platformă de rezervări de bilete de avion din România.

Astfel, 42% dintre rezervările efectuate în ultima perioadă sunt zboruri dus-întors, cu durată de până la 4 zile, spre destinații din sud-vestul Europei. 

Italia, Spania, Marea Britanie, Germania și Grecia rămân destinațiile preferate de vacanță ale românilor și în 2021.

Oferte la bilete de avion în plin sezon - zboruri spre Belgia cu 9.99 euro

Deși, în medie, prețurile biletelor de avion au crescut considerabil în ultima perioadă, companiile aeriene au avut și oferte de nerefuzat pentru românii care iubesc să călătorească.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De exemplu, spre Belgia, una dintre destinațiile de city break populare în rândul turiștilor noștri, au fost bilete de avión și cu 9.99 euro, iar cererea nu a întârziat să apară, cei care își doreau să exploreze orașe precum Bruxelles sau Bruges profitând numaidecât de oferta unei companii aeriene românești.

Încă o casă Help Home pentru copiii cu autism

La începutul anului 2021, Asociația Help Autism a lansat programul Help Home – primul program de viață independentă din România dedicat exclusiv adolescenților cu autism.

În luna iunie a acestui an, Asociația Help Autism, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3, deschide ușa celui de-al doilea centru Help Home – un spațiu de exersat pentru un viitor acasă, apartamentul în care adolescenții cu autism vor învăța zilnic să spună „Pot Singur” la toate acele lucruri mărunte, dar esențiale, pe care ei nu le pot face încă singuri.  

ADVERTISING

Sprijinul DGASPC Sector 3 constă în punerea la dispoziție a spațiului unde se desfășoară activitatea programului Help Home, Asociația Help Autism împreună cu partenerii săi asigurând personalul și resursele necesare, oferind astfel intervenția terapeutică corespunzătoare nevoilor pentru adolescenții cu minți aparte.

Programul Help Home este gratuit, iar în a doua locuință vor primi ajutor specializat 10 adolescenți și tineri din București, ei își vor petrece câteva ore pe zi în Help Home Ozana.

Extinderea programului, deschiderea noii locuințe Help Home și conturarea acestui parteneriat reprezintă un pas înainte spre atingerea scopului final al programului și anume: independența și autonomia tinerilor cu autism și oferă un model de bună practică pentru alte orașe din țară. 

Investiția anuală în acest program se ridică la 50.000 de euro pentru fiecare apartament, fonduri acoperite din sponsorizări private și donații individuale.

Sportivii români nevăzători, pe podium la Cupa Mondială de escaladă

Șapte sportivi au reprezentat România la Cupa Mondială de Paraclimbing care s-a desfășurat în perioada 22-24 iunie la Innsbruck, Austria.

Căpitanul Lotului Național de Paraclimbing, Răzvan Nedu, a câștigat argintul la categoria visually impaired B1, iar Angelo Simionescu a urcat pe a treia treaptă a podiumului la aceeași categorie.

Sportivii B1 sunt complet nevăzători , Sportivii B2 au o acuitate vizuală de până la 2/60 și / sau un câmp vizual mai mic de 5%. Sportivii din categoria B3 au între 2/60 și 6/60 acuitatea vizuală și un câmp vizual între 5% și 20%. Sportivii din categoria RP pot avea tulburări neurologice sau fiziologice care pot fi foarte diferite. Unii sportivi din clasele RP au nevoie de un scaun cu rotile, în timp ce alții sunt limitați de alți factori (flexibilitate, coordonare, forță). 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇