Vești bune: Grecia este zonă verde și o organizație mută tinerii din orfelinate în case proaspăt construite pentru ei

Vești bune: Grecia este zonă verde și o organizație mută tinerii din orfelinate în case proaspăt construite pentru ei

Vești bune pentru românii care pleacă în Grecia sau care se întorc din vacanță. La întoarcere nu se mai impun niciun fel de restricții, după ce Grecia a intrat pe lista verde alături de alte destinații de vacanță preferate de români.

O altă veste bună de astăzi vine de la un ONG care și-a propus să scoată tinerii din orfelinate până în 2027 și să le ofere o casă familială decentă: tocmai au finalizat casa cu numărul 115 din proiectul lor, cu sprijinul unui colos al construcțiilor în România.

Destinațiile de vacanță preferate de români sunt ”verzi”

Cele mai multe destinaţii de vacanţă preferate de români sunt pe lista verde. Asta înseamnă că nu se impun niciun fel de restricţii la întoarcere.

ADVERTISING

Lista verde cuprinde Grecia, Spania, Franţa, Turcia, Croaţia.

Vezi aici lista statelor cu risc de Covid

Casa cu numărul 115, unde vor locui tineri fără familie a fost finalizată la Sibiu de Holcim România și Hope and Homes for Children

Grupul Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe piața locală, împreună cu fundația Hope and Homes for Children, au terminat casa cu numărul 115 și prima construită în județul Sibiu, în care vor locui tineri fără familii sau posibilități.

ADVERTISING

12 tineri, care în prezent locuiesc în Centrul de Plasament din comuna Orlat (județul Sibiu), se vor muta în noua locuință din orașul Sibiu, bucurându-se de un spațiu prietenos și cald, pe care îl vor putea numi „acasă”.

Finalizarea construcției din orașul Sibiu face parte dintr-un proiect amplu, demarat de fundația Hope and Homes for Children, prin care aceasta susține dezinstituționalizarea și reformarea sistemului de protecție a copilului în România.

Obiectivul acestui proiect urmărește închiderea tuturor instituțiilor vechi din țară, așa numitele orfelinate, până în 2027.

ADVERTISING

Programele fundației urmăresc înlocuirea sistemului instituționalizat de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial și reintegrarea în familie, atunci când este posibil, plasarea copiilor din orfelinate în asistență maternală sau în case de tip familial.

Casa din orașul Sibiu este cea de-a treia locuință construită cu ajutorul financiar al grupului Holcim România, primele două case fiind date deja în folosință, în București (2018) și în Neamț (2019).

Parteneriatul dintre Holcim România și fundația Hope and Homes for Children a început în 2017.

Până în prezent, în total, au fost donați 600.000 de euro pentru ridicarea celor trei locuințe de tip familial.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇