Vești bune: 11 hoteluri noi în Transilvania, prima monedă virtuală la Ciugud și Electric Castle în 2021

Vești bune: 11 hoteluri noi în Transilvania, prima monedă virtuală la Ciugud și Electric Castle în 2021

Veștile bune de astăzi vin din Transilvania unde se anunță investiții majore, unde intrăm în ”rândul lumii” la capitolul digitalizare și de unde se dă semnalul revenirii la normalitate cu primul festival important de muzică de când a izbucnit pandemia.

Astăzi am aflat că 11 noi hoteluri vor fi construite în Transilvania, în urma unor investiții care ar putea ajunge la 100 de milioane de euro în următorii ani, astfel încât să putem avea în Transilvania o destinație turistică la nivel european.

De asemenea, comuna Ciugud dă dovadă de inventivitate, lansând prima monedă virtuală a vreunei administrații locale din România: CIUGUbanul.

ADVERTISING

Nu în ultimul rând, avem un semn că vara asta intrăm în normalitate: în august, putem merge la Electric Castle, iar în septembrie UNTOLD.

Investiţii de aproape 100 milioane euro în turismul românesc

Fundația Pro Economica Alapítvány va investi în următoarea perioadă circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania.

Regiunea este una foarte ofertantă, cu un potențial demonstrat în ultimii ani, astfel că investițiile vor genera o creștere economică substanțială, vor crea noi locuri de muncă, dar și noi oportunități pentru turiști.

ADVERTISING

Printr-un proces de selecție de proiecte, au fost deja alese și aprobate 11 proiecte de dezvoltare turistică, respectiv hoteluri de minim 4 stele și facilități turistice suplimentare.

Printre proiectele finanțate se numără și un complex cu 20 de apartamente din Vârșag, din județul Harghita, precum și un hotel cu 115 de camere, construit în Târgu Mureș. Facilitățile acestor cazări includ și centre SPA, tratamente balneare, pistă de bob, pârtie de schi, acces cu avion privat.

Conform estimărilor inițiale, aceste proiecte vor genera aproximativ 500 de noi locuri de muncă şi investiţii totale de aproximativ 100 milioane de euro.

ADVERTISING

Electric Castle 2021 va avea loc în august

După ce organizatorii Electric Castle au anunțat în mai că vor amâna pentru 2022 ediția din acest an, iată însă că s-au răzgândit, Festivalul se va ţine în 2021 la Cluj şi Castelul Banffy din Bonțida.

Începând de joi, 10 iunie, publicul va putea cumpăra bilete de pe platforma electriccastle.ro.

Ieri şi organizatorii UNTOLD au anunţat când va avea loc festivalul de anul acesta, iar abonamentele se vor pune în vânzare tot de joi, 10 iunie.

Ciugud își lansează propria monedă virtuală

Comuna Ciugud își lansează propria monedă virutală, CIUGUbanul, prin care primăria vrea să-i recompenseze pe localnicii care reciclează ambalajele din plastic, sticlă sau aluminiu.

Proiectul presupune montarea unor stații de preluare și reciclare a ambalajelor, iar în schimbul PET-urilor, sticlelor și dozelor din aluminiu, cetățenii să primească monede virtuale pe care le pot folosi în comunitate.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇