Vești bune: Calculatoare pentru copiii satelor, împăduriri în Brașov și o veste bună pentru mămici

Vești bune: Calculatoare pentru copiii satelor, împăduriri în Brașov și o veste bună pentru mămici

Se întâmplă și lucruri bune în jurul nostru, chiar dacă veștile proaste par să fie mult mai multe și mai apăsătoare.

Astăzi avem o veste extraordinară pentru mămici, care de acum vor avea legea de partea lor, ori de câte ori micuțul va cere să fie hrănit la sân, inclusiv în locurile publice.

De asemenea, vorbim despre un gest umanitar prin care 400 de copii din comunități rurale au primit câte un calculator pentru școala online.

Nu în ultimul rând, apreciem că unul din giganții industriali a ales să compenseze amprenta de carbon pe care o produce plantând zeci de mii de puieți în județul Brașov.

Mamele își vor putea alăpta bebelușii în public

Un proiect de lege adoptat de Parlament spune că ”Interzicerea în orice mod a alăptării unui copil în spaţiul public sau evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează un copil constituie contravenţie”.

ADVERTISING

Contravenţiile prevăzute de proiectul de lege se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană fizică şi de la 1.000 de lei la 2.000 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Legea merge la Klaus Iohannis pentru promulgare.

400 de copii de la ţară vor avea propriul calculator

În luna iunie, peste 400 de copii din 16 comunități rurale din județele Cluj și Vaslui, parte din proiectele World Vision România, vor avea propriul calculator complet dotat și cu sistemul de operare Windows 10 gata instalat, printr-o donaţie în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

ADVERTISING

Cinci entități din domenii diferite au pus umărul la această amplă acțiune care are drept scop final oferirea de șanse egale la educație copiilor care provin din medii vulnerabile.

Astfel unitățile centrale refurbished, dar perfect funcționale au fost donate de Cognizant Softvision, una dintre cele mai mari companii de software din țară, care a asigurat și resursele financiare pentru achiziționarea de monitoare, tastaturi, mouse-uri și căști noi.

De procesul de curățare, instalare și verificare s-au ocupat în mod voluntar, în perioada 24-28 mai, Cercetașii României - Oscar Skrabel Bistrița, împreună cu voluntari de la Clubul de Robotică INFOTRONX al Colegiului Tehnic Infoel Bistrișa și de la Clubul de Robotică Bolts and Gears al Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița.

ADVERTISING

De întreaga acțiune vor beneficia 400 de copii din proiectele World Vision România.

“Plantăm fapte bune”: Județul Brașov primește 75.000 de puieți

Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe piața locală, se alătură proiectului "Plantăm fapte bune în România" şi împădureşte 15 hectare din comuna Dumbrăvița, județul Braşov, cu 75.000 de puieți de frasin și gorun, în cadrul unui inițiative ce se va desfășura pe parcursul a trei ani.

Până acum, Holcim a finalizat plantarea unui prim lot de 25.000 de puieți.

Acțiunea Holcim face parte dintr-o inițiativă amplă, realizată în parteneriat cu “Plantăm fapte bune în România”, ce se va desfășura pe parcursul a trei ani.

La finalul campaniei vor fi plantați 75.000 de puieți de frasin și gorun, pe o suprafață de 15 hectare din comuna Dumbrăvița, județul Brașov, urmând ca terenurile împădurite să fie îngrijite pe o perioadă de 3-5 ani de la data plantării.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇