Vești bune: Ziua relaxării se apropie şi poate avem şi apă caldă

Vești bune: Ziua relaxării se apropie şi poate avem şi apă caldă

După mai bine de un an de restricții dure, vedem luminița de la capătul tunelului: începând de la 1 iunie se relaxează regulile pentru concerte, meciuri, conferințe, nunți și botezuri. Chiar și la birou putem sta fără mască, dacă suntem vaccinați.

În plus, ne putem vedea în parc în gașcă de opt persoane începând de marți, iar numărul de turiști care pot fi primiți la cazare pe litoral a fost ridicat.

Iar dacă vă tenta o vacanță la bulgari, mai avem o veste bună: De acum putem intra în Bulgaria fără nicio restricție cu privire la Covid.

ADVERTISING

Bonus, vești bune de la Comisia Europeană: Bucureștenii pot spera că vor avea ierni cu agent termic mai generos în case.

România se relaxează

Premierul Florin Cîțu a anunțat cum ne vom relaxa începând din 1 iunie: cu vaccin putem intra la concerte și competiții sportive, dar și la evenimente private.

Mai mult, se redeschid spații de relaxare și joacă și se renunță la purtarea măștii la birou, în anumite condiții.

Vaccinul rămâne principalul ”bilet” de acces la normalitate, dar vor fi acceptate și teste și dovezi de anticorpi.

ADVERTISING

Puteti citi aici integral hotărârea prin care au fost aprobate măsurile de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie

Liber la bulgari

Bulgaria primește fără condiții românii dornici de vacanță fără stres.

Mai exact, nu este nevoie să prezinte test PCR sau antigen negativ, certificat de vaccinare antiCovid sau un document care să ateste că s-au vindecat de boală, se precizează într-un ordin emis de ministrul Sănătăţii, Stoicio Kaţarov.

Poate avem şi apă caldă

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane de euro pentru modernizarea rețelei de termoficare a Bucureștiului.

ADVERTISING

Conform proiectului, 211.94 de kilometri de țevi, echivalentul unui sistem care se întinde pe o rază de peste 105 kilometri, vor fi înlocuite pentru a remedia problema pierderii a 28% din agentul termic de la sursă până la consumator.

Mai mult decât atât, va fi instalat un nou sistem de detectare a pierderilor.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇