Comisia Europeană a aprobat 216 milioane de euro pentru modernizarea rețelei de termoficare din București

Comisia Europeană a aprobat 216 milioane de euro pentru modernizarea rețelei de termoficare din București

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru modernizarea rețelei de termoficare a Bucureștiului.

”Această investiție europeană pentru modernizarea unei infrastructuri de bază în capitala României este un exemplu bun de proiect care poate atinge simultan obiectivul de a îmbunătăți viețile cetățenilor și îndeplinirea obiectivelor climaterice Green Deal”, a afirmat comisarul european pentru Coeziune și reforme, Elisa Ferreira, potrivit portalului oficial al Comisiei Europene.

ADVERTISING

Sistemul de termoficare din București este unul dintre cele mai mari din lume, asigurând apă caldă și căldură pentru 1,2 milioane de oameni.

211.94 de kilometri de țevi, echivalentul unui sistem care se întinde pe o rază de peste 105 kilometri, vor fi înlocuite pentru a remedia problema pierderii a 28% din agentul termic de la sursă până la consumator.

Mai mult decât atât, va fi instalat un nou sistem de detectare a pierderilor.

”Proiectul va asigura o calitate mai bună a vieții locuitorilor și o mai bună calitate a aerului, mulțumită unei reduceri substanțiale a consumului de gaze”, mai spun oficialii europeni și va contribui la ”atingerea obiectivului României de a reduce emisiile cu efect de seră, în linie cu directivele European Green Deal”.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇