Vești bune: Gesturi mărunte care ne fac umani

Vești bune: Gesturi mărunte care ne fac umani

Încrederea în sine nu este punctul forte al elevului român, iar asta e în primul rând din cauza sistemului. Pentru asta, câțiva profesioniști din învățământ au creat un proiect menit să schimbe mentalitățile profesorilor, iar partea cea mai frumoasă este că și noi putem ajuta.

Revenind la încrederea în propria persoană, copii cu deficiențe de vedere au parte de un proiect terapeutic extraordinar, care îi ajută să-și cultive stima de sine, să se dezvolte fizic și emoțional: terapia prin escaladă.

Nu în ultimul rând, avem o donație pentru primul spital veterinar cu profil social din România: Homeless Animal Hospital.

ADVERTISING

Panouri de escaladă pentru copii cu deficiențe de vedere

În ciuda preconcepțiilor, escalada nu este un sport extrem. Atâta timp cât cel care se cațără și partenerul care îl asigură respectă toate măsurile de siguranță, riscul este zero.

Escalada este un sport care poate fi practicat inclusiv de către copiii cu nevoi speciale, cu efect terapeutic și acesta este motivul pentru care Climb Again a dezvoltat primul centru de terapie prin escaladă din Europa.

Din 2015, Asociația Climb Again a început programele de terapie prin escaladă în scoli speciale, ajungând în 2021 să dezvolte acest proiect în toate cele șapte școli de acest profil din România.

ADVERTISING

La inaugurarea panourilor de cățărare nou construite copiii au beneficiat de exerciții de încălzire și mobilitate, antrenament de escaladă, un atelier cu baston alb/orientare și un atelier de muzicoterapie

Și noi putem susține Școala încrederii

Până în 2030, peste un milion de elevi din România vor studia într-o Școală a Încrederii, după ce 54 de instituții s-au înscris în acest program.

Ce este Școala Încrederii? Într-o Școală a Încrederii, catalogul nu mai este o sperietoare, iar catedra profesorului, un piedestal. Copiilor nu le este frică să spună ceva “greșit”, iar profesorii vin cu bucurie la școală.

ADVERTISING

În primele opt luni de la debutul Școlii Încrederii, 2.602 cadre didactice au luat parte la 2.750 de ore de traininguri, sesiuni de coaching și webinarii online, iar directorii școlilor intrate în proces au finalizat primele două module din cadrul Wellbeing Leadership Certification.

Procesul Școala Încrederii a fost fondat de Domnica Petrovai, CEO al Mind Education, Ruxandra Mercea, director executiv al Transylvania College, și Ciprian Ghișa, director al liniei române din Transylvania College.

Susține Școala Încrederii!

  • Persoane fizice - alege să susții un elev sau un profesor: 
    • Costul pentru ca un elev să se dezvolte în „Școlile Încrederii” este doar 85 de lei anual.
    • Costul pentru ca un profesor să se dezvolte în „Școlile Încrederii” este de 875 de lei anual.

Donează aici  RO88BTRLRONCRT0509919701, Wellbeing Institute

Un spital pentru animalele fără adăpost primește banii necesari pentru a-și continua activitatea

Pragmatic Play, un furnizor lider de piață în industria jocurilor de noroc, a făcut o donație de 7.700 de euro către Homeless Animal Hospital.

În spatele acestui proiect stă Romania Animal Rescue / World Animal Veterinary Emissaries, o asociația fondată în 2011. Echipa Homeless Animal Hospital este momentan formată din 20 de medici, asistente și personal auxiliar, care au ca scop ajutarea cățeilor și pisicilor abandonate din adăposturi, sau care provin din familii cu venituri mici, ori care aparțin unor categorii defavorizate.

Astfel, animalele aflate în situații critice pot beneficia de ajutor medical specializat.

În anul 2017, Homeless Animal Hospital a înființat primul spital veterinar cu profil social din țară, unde au fost tratate animale fără stăpân sau din medii sociabile vulnerabile, scopul organizației fiind de a construi încă 7 astfel de spitale regionale în toată țara.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇