Vești bune: Avem certificat digital pentru călătorii mai simple şi AstraZeneca e mai eficient decât se credea

Vești bune: Avem certificat digital pentru călătorii mai simple şi AstraZeneca e mai eficient decât se credea

În curând, călătoriile vor fi mult mai ușoare, cei vaccinați vor putea călători cu mai puține restricții, iar testele PCR vor avea prețuri mai accesibile, pentru că deputații europeni au ajuns la un acord privind certificatul digital.

O altă veste bună vine pentru curajoșii care s-au vaccinat cu AstraZeneca: un studiu realizat în Marea Britanie arată că vaccinul are o eficiență de până la 90% după rapel, o cifră mult mai mare decât cele vehiculate inițial (între 76% și 82%). Vestea este și mai bună cu cât denotă o rezistență bună și în fața tulpinii indiene, care este tot mai prezentă și în această țară.

ADVERTISING

Nu în ultimul rând, Fundația Vodafone face un gest nobil și se implică în efortul de a oferi nou-născuților o șansă în maternitățile din România.

Avem un certificat digital pentru călătorii

Instituţiile europene au ajuns la un acord provizoriu asupra Certificatului digital Covid-19.

Certificatul digital ar urma să fie gata în luna iunie și garantează că testele PCR trebuie să aibă un preţ „accesibil”, pentru care Comisia Europeană va mobiliza până la 200 de milioane de euro.

De asemenea, deputații europeni cer statelor membre „să se abţină” să impună turiştilor imunizaţi restricţii suplimentare, precum teste PCR noi sau carantină.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

AstraZeneca are eficiență între 85% și 90%

Vaccinul anti-COVID-19 Oxford/AstraZeneca are, după administrarea celei de-a doua doze, o eficacitate între 85% şi 90% împotriva bolii simptomatice, a anunţat Public Health England (PHE), în urma analizei efectuate după administrarea acestui vaccin în rândul populaţiei britanice.

Vodafone donează 5 milioane de lei

Fundația Vodafone România lansează o linie de finanțare în valoare de 5 milioane de lei numită „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” destinată renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale a compartimentelor și secțiilor de neonatologie din spitalele publice din întreaga țară.

ADVERTISING

Pentru suplimentarea bugetului existent care să permită extinderea proiectului în cât mai multe unități medicale, fundația anunță și o campanie publică de strângere de fonduri.

Astfel, inițiativa Fundației Vodafone România se adresează, pe de o parte, organizațiilor neguvernamentale cu expertiză în derularea de proiecte pe zona medicală care sunt chemate să trimită propuneri de proiecte și, pe de altă parte, cetățenilor și companiilor care pot redirecționa impozitul pe venit, respectiv profit, dar pot face și donații prin SMS.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇