Vești bune: Un copac pentru fiecare cumpărătură online și românii intră mai uşor în Cipru

Vești bune: Un copac pentru fiecare cumpărătură online și românii intră mai uşor în Cipru

Se întâmplă și lucruri bune în jurul nostru, iar dacă ai ratat evenimentele pozitive de astăzi, ți le reamintim noi.

Un ONG ghidează elevii în carieră, iar un start-up românesc te ajută să plantezi un copac de câte ori faci cumpărături online.

Nu în ultimul rând, mai vedem un beneficiu al vaccinării: românii imunizați complet pot merge în vacanță în Cipru fără test PCR.

Școala de Valori derulează „Career Bus”, un proiect care ghidează în carieră 1.000 de elevi

Organizația educațională non-guvernamentală Școala de Valori  derulează proiectul „Career Bus”, organizat cu sprijinul Fondul Națiunilor Unite pentru  Copii (UNICEF) în România, prin care aproximativ 1.000 de elevi de gimnaziu, din județul  Bacău, au oportunitatea de a fi ghidați în alegerea carierei potrivite.  

ADVERTISING

Proiectul își propune să facă tranziția de la gimnaziu la liceu mai ușoară pentru elevi și să-i ajute pe  aceștia să descopere ce fel de profesii ar putea urma după finalizarea cursurilor și cum anume și-ar  putea găsi cel mai bun loc pe piața muncii din România. 

În prima etapă a proiectului, aproximativ 50 de diriginți de gimnaziu și consilieri au participat la ateliere de formare profesională în care au învățat cum să-i sprijine pe elevi în orientarea lor privind viitoarea carieră.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Plantează un copac pentru fiecare cumpărătură online pe care o faci

Un start-up românesc în domeniul IT a lansat o aplicație care, odată instalată, permite ca, oricând faci shopping online, un copac să fie plantat în numele tău.

De fapt, este vorba despre o extensie pentru browser, numită Verdoo, care poate fi instalată gratuit pe Google Chrome sau Mozzila Firefox printr-un cont pe https://verdoo.com și care ajută cumpărătorii să compenseze amprenta de CO2 generată de cumpărăturile online.

Copacii plantați sunt înregistrați în conturile utilizatorilor, iar Verdoo suplimentează fondurile pentru plantare pentru fiecare persoană care se alătură comunității în urma unei recomandări.

ADVERTISING

Printre cele 1.000 de branduri care s-au alăturat proiectului se numără și Fashion Days, Elefant, Booking.com sau AliExpress.

Românii vaccinați pot intra în Cipru, fără test PCR

Condițiile de intrare în Cipru, în contextul pandemiei de COVID-19, s-au schimbat, iar cei care sunt vaccinați pot intra în țară şi fără test PCR negativ.

Pentru nevaccinaţi, testul trebuie făcut cu maximum 72 de ore înainte de călătorie, punctează Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, aceste persoane trebuie să efectueze un al doilea test molecular tip RT-PCR, pe cheltuială proprie, la sosirea în Cipru, pe aeroport.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇