Vești bune: Accelerăm testarea și ne pregătim de spectacole

Vești bune: Accelerăm testarea și ne pregătim de spectacole

Avem o speranță că testarea va accelera în România, după ce farmaciile au primit undă verde să-și organizeze propriile centre de testare. De asemenea, prima luminiță de la capătul tunelului se arată, cu o serie de evenimente culturale menite să testeze cât de pregătiți suntem pentru revenirea la normalitate.

Iar dacă judecăm după situația din UK, unde luni nu s-a mai înregistrat niciun deces din cauza Covid, lucrurile vor sta și la noi mai bine în curând.

Vom avea primele evenimente-pilot, cu public, în București și Cluj-Napoca

Ministerul Culturii a anunțat, luni, că primele patru evenimente-pilot, care se vor desfășura cu public, vor avea loc în perioada 14-16 mai în București și Cluj-Napoca.

ADVERTISING

Astfel, în perioada 14-16 mai, Ministerul Culturii va derula spectacole cu public în interior la Opera Națională București, la Teatrul Național București și la Opera Națională Română Cluj-Napoca, iar în exterior la Opera din Capitală.

Testele pentru depistarea Covid-19 se pot face și în farmacii

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat ordinul privind activitatea de testare în farmacii cu teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2.

În privința organizării zonei de testare, ordinul prevede ca aceasta să fie pe o suprafață delimitată, destinată exclusiv procesului de testare, într-un perimetru care poate fi aerisit corespunzător, este dotată cu masă de lucru placată cu materiale lavabile ușor de curățat și dezinfectat, scaun, recipiente pentru colectarea deșeurilor medicale și o suprafață de minimum 4 metri pătrați utili.

ADVERTISING

Totodată, circuitul persoanelor care se testează trebuie să fie delimitat prin marcaje și/sau paravane de cel al circuitului normal pentru clienții farmaciei.

Zero decese din cauza Covid în Anglia, Scoția și Irlanda de Nord

Anglia, Scoția și Irlanda de Nord nu au raportat niciun deces din cauza Covid în ultimele 24 de ore, informează BBC.

De asemenea, a scăzut incidența noilor cazuri și internările în spitale, iar experții locali susțin că vaccinurile și-au produs efectul pozitiv scontat, având în vedere că o treime din adulții din Regatul Unit sunt vaccinați complet, iar două treimi dintre ei au cel puțin o doză.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇