Vești bune: Ajutoare pentru copii și vaccinuri optimizate

Vești bune: Ajutoare pentru copii și vaccinuri optimizate

Veștile bune din fiecare zi ne ajută să ne menținem moralul ridicat și speranța că totul va fi bine, într-un final.

Astăzi vorbim de un parteneriat dintre două mari companii prin care au oferit acces la școala online pentru 7.000 de copii, pe timp de pandemie.

De asemenea, nu putem lăsa neobservat gestul Fundației Altex de a dona școlilor echipamente de protecție în valoare de peste 2 milioane de euro.

Și o veste care ne arată că tot știința este cea care ne va scoate la lumină din această pandemie: Moderna pregătește o variantă de vaccin împotriva noilor tulpini de Covid-19.

ADVERTISING

Fundația Globalworth și Narada au conectat 7.000 de copii și profesori la învățământul online

Peste 7.000 de copii și profesori din 62 de comunități au fost ajutați să se conecteze la școală, internet și alte serviciile esențiale pentru învățarea la distanță.

Platforma digitală lansată de Narada, susținută de Fundația Globalworth cu suma de 30.000 de euro, a strâns pentru ei peste 100.000 euro din 2.470 de donații.

De la începutul pandemiei, când școala a funcționat exclusiv online, și până în momentul actual, Narada și partenerul său strategic, Fundația Globalworth, au realizat o intervenție de urgență în educația digitală concentrându-se pe: accesul la calculatoare și la internet, accesul la cataloage electronice și software de securitate online, dotarea sălilor de clasă cu echipamente IT, cursuri de formare pentru profesori, tehnologie pentru materiile de tip S.T.E.M.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Au fost astfel ajutate școli din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, București, Călărași, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea.

Fundatia ALTEX a donat școlilor echipamente de protecție în valoare de 2 milioane de euro

Fundația Altex continuă Campania „Împreună pentru România. Susținem educația” și, odată cu reînceperea școlilor, donează încă 350.000 de măști de protecție ridicată și 10.000 de termometre digitale în valoare totală de aproximativ 800.000 de euro.

ADVERTISING

Cu această acțiune, cuantumul donațiilor din 2021, în sprijinul educației, depășește suma de 2 milioane de euro.

Moderna va lansa un vaccin optimizat pentru noile tulpini

Primul vaccin anti-Covid optimizat pentru variantele apărute în Africa de Sud şi Brazilia le-a neutralizat cu succes în testele de laborator, a anunţat compania americană Moderna.

Rezultatele unui studiu restrâns au arătat că serul împotriva variantelor va fi fezabil şi va putea fi lansat anul acesta.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇