Comuna Ciugud își lansează propria monedă virtuală, menită să stimuleze reciclarea

Comuna Ciugud își lansează propria monedă virtuală, menită să stimuleze reciclarea

Comuna Ciugud își lansează propria monedă virutală, CIUGUbanul, prin care primăria vrea să-i recompenseze pe localnicii care reciclează ambalajele din plastic, sticlă sau aluminiu.

Proiectul presupune montarea unor stații de preluare și reciclare a ambalajelor, iar în schimbul PET-urilor, sticlelor și dozelor din aluminiu, cetățenii să primească monede virtuale pe care le pot folosi în comunitate, informează autoritățile locale.

De fapt, prima stație a și fost montată în curtea Școlii din Ciugud, cunoscută drept prima școală smart din mediul rural din România.

ADVERTISING

Ea are forma unui roboțel, iar copiii care strâng cele mai multe ambalaje pot primi bani reali în schimbul monedelor virtuale acumulate. Cu aceștia, elevii își pot finanța mici proiecte și activități.

????Ai venit, ai reciclat, CIUGUbani ai câștigat!Așa sună provocarea pe care le-o lansăm, de astăzi, copiilor din Ciugud....

Publicată de Primăria comunei Ciugud pe Marţi, 8 iunie 2021

Următorul pas ar fi montarea unor astfel de stații în mai multe zone din comună, urmând ca cetățenii să primească reduceri la magazinele sătești, în schimbul monedelor virtuale, potrivit Alba24.ro.

Autoritățile iau în calcul inclusiv folosirea monedelor virtuale pentru a primi reduceri de taxe și impozite. Totuși, o astfel de măsură ar avea nevoie de o inițiativă legislativă în acest sens.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Inițiativa vine în contextul în care în România sistemul de garanție-returnare continuă să fie amânat, iar țara noastră este codașă la reciclare în UE și este mult în urma țintelor impuse de Comisia Europeană

Specialiștii avertizează că, dacă reciclarea va fi în continuare scăzută, taxa pe tonele de plastic nereciclat va fi plătită din buzunarul cetățenilor.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇