Prima zi de școală în școala smart din Ciugud, cea mai bogată comună din România: Elevii sunt întâmpinați de un robot, care le ia temperatura și îi scanează pentru mască

Prima zi de școală în școala smart din Ciugud, cea mai bogată comună din România: Elevii sunt întâmpinați de un robot, care le ia temperatura și îi scanează pentru mască

Prima școală smart din mediul rural românesc se află în comuna Ciugud, din județul Alba, cea mai bogată din țara noastră, recunoscută pentru investițiile realizate din fonduri europene.

În prima zi de cursuri, luni, 15 septembrie, elevii de la Școala Gimnazială de aici vor fi întâmpinați… de un robot.

Dispozitivul inteligent se va ocupa de triajul epidemiologic: îi va scana pe cei mici pentru a le lua temperatură și pentru a-i avertiza să-și pună masca pe față, transmite Digi 24.

Misiunea robotului nu se încheie aici: acesta va „striga” pentru prima dată catalogul, iar numele absenților vor fi transmise către director.

ADVERTISING

De asemenea, pe fiecare bancă va fi un ghid cu informații clare despre ceea ce înseamnă Covid-19 și cum ar trebui să se comporte în timpul cursurile și pauzelor.

De asemenea, pentru a se menține mereu în clasă un aer proaspăt, a fost implementat, în premieră națională, un sistem bazat pe inteligență artificială care arată nivelul de dioxid de carbon, temperatura și nivelul de luminozitate.

Școala smart din Ciugud a renunțat deja de anul trecut la tablele clasice și la cretă, fiind înlocuite cu niște tablete inteligente.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nici clasicele laboratoarele de biologie, chimie sau istorie nu mai există: toate s-au transpus acum în realitate virtuală.

Școala are în jur de 130 de elevi, iar investițiile în transformarea ei într-una smart a costat un milion de euro: jumătate bani europeni și jumătate bani din bugetul local.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇