A fost actualizată lista statelor cu risc de Covid. Cele mai multe destinaţii de vacanţă preferate de români sunt pe verde

A fost actualizată lista statelor cu risc de Covid. Cele mai multe destinaţii de vacanţă preferate de români sunt pe verde

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor considerate cu risc epidemiologic.

18 ţări sunt considerate periculoase şi au fost trecute pe lista roşie.

Pe listă sunt, printre altele, Seychelles şi Maldive, destinaţii de vacanţă în care merg românii.

Tot pe lista roşie sunt Nepal, Africa de Sud, Marea Britanie şi India, din cauza tulpinilor periculoase de coronavirus.

Asta înseamnă restricţii pentru persoanele care vin din aceste zone.

Destinațiile de vacanță preferate de români sunt ”verzi”

Cele mai multe destinaţii de vacanţă preferate de români sunt pe lista verde. Asta înseamnă că nu se impun niciun fel de restricţii la întoarcere.

Lista verde cuprinde Grecia, Spania, Franţa, Turcia, Croaţia.

Pe lista galbenă sunt Emiratele Arabe Unite, Malaysia, Georgia, Sint Maarten, Botswana, Panama, Capul Verde, Saint Kitts si Nevis, Tunisia, Sri Lanka  şi Guyana.

În 14 mai, România a introdus lista roşie. 

”Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat atunci Raed Arafat.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!