Dan Barna garantează pentru tânărul propus ca vice la ANAF, în ciuda criticilor legate de lipsa de experienţă: Este o resursă pe care USR PLUS pariază

Dan Barna garantează pentru tânărul propus ca vice la ANAF, în ciuda criticilor legate de lipsa de experienţă: Este o resursă pe care USR PLUS pariază

Co-preşedintele USR-PLUS Dan Barna reacţionează după criticile făcute în spaţiul public faţă de propunerea lui Emil Sămărtinean pentru funcţia de vicepreşedinte al ANAF.

Vicepremierul spune că nu înțelege de ce tinerețea este privită ca un handicap și subliniază că nu într-o persoană stă performanţa ANAF.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Nu ştiu de ce tinereţea este privită ca un handicap. El lucrează de şase ani şi jumătate în acest domeniu financiar-bancar, cu rezultate concrete foarte clare.

Este un om integru, care are competenţă pe care a dovedit-o şi are energia şi elanul tinereţii. Ce e de reproşat aici? Aştept să fie un vector activ în ceea ce înseamnă reforma ANAF şi să aducă acea energie de care are atâta nevoie o structură anchilozată. (…) Nu într-o persoană stă performanţa ANAF, să fim foarte clari!

Este o resursă pe care USR PLUS pariază că va aduce energia necesară şi competenţa necesară în structura ANAF, dar asta presupune un proces mult mai larg care este, de altfel, prezent, în ceea ce înseamnă PNRR unde avem alocate resurse pentru digitalizarea şi reformarea ANAF, pentru că soluţia este digitalizarea.

Dacă puneam un om în vârstă, cu părul alb de experienţă, cocoşat de resursele acumulate până acum ar fi fost un rezultat mai bun?”, a declarat Dan Barna, marţi seară, la Digi24.

Pariu că rezultatele vor fi bune

Barna s-a arătat pregătit că facă pariu „pe o sticlă veche de un an” că rezultatele obţinute vor fi unele bune.

„Nu e fără experienţă. Am văzut liniile de atac rostogolite în spaţiul public. Nu ştiu de când munca în perioada de facultate este o ruşine, pentru că i se reproşează că în perioada de studenţie a avut diverse activităţi.

Şi mie mi se poate reproşa că am vândut cabluri, când eram student, în blocuri, adică… este un om care are 6 ani şi jumătate experienţă în management şi în ceea ce înseamnă consultanţă în zona fiscală”, a afirmat Dan Barna, despre propunerea USR-PLUS pentru funcţia de vicepreşedinte ANAF. 

El a precizat că Emil Sămărtinean a atras aproape două milioane de euro „prin intelectul său, prin capacitatea sa profesională” pentru companiile cu care a lucrat şi cărora le-a oferit consultanţă, fapt care îl recomandă pentru o funcţie de conducere în ANAF.

Biroul Național al USR l-a propus în funcția de vicepreședinte ANAF pe Emil Sămărtinean, a dezvăluit zilele trecute Economedia.

Conform CV-ului obținut de sursa citată, Sămărtinean are mai multe activități trecute în document care i-au atras critici în spațiul public.

Între altele, a fost ospătar, agent de vânzări sau customer support manager la Orange.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖