Un urs care obișnuia să umble prin orașul Râșnov a fost capturat și relocat

Un urs care obișnuia să umble prin orașul Râșnov a fost capturat și relocat

Un urs care venea frecvent în orașul Râșnov în căutare de mâncare a fost capturat de specialiștii Ocolului Silvic. Autoritățile locale au solicitat de două ori Ministerului Mediului să elibereze un ordin de relocare și în final animalul a fost dus în altă zonă.

Autoritățile locale anunță că unul dintre urșii care obișnuiau să coboare în oraș, în căutare de mâncare, a fost prins în noaptea de joi spre vineri de specialiștii Ocolului Silvic Râșnov, cu ajutorul unei cuști speciale, în zona Cetății Medievale.

ADVERTISING

După ce a fost analizat de către un medic veterinar, ursul a fost microcipat și relocat. Operațiunea a avut loc cu aprobarea Ministerului Mediului.

„Pentru ursul capturat noaptea trecută, Ocolul Silvic a cerut, în data de 03.06.2021 un ordin de relocare de la Ministerul Mediului. Pentru că nu s-a primit răspuns, în 22.07.2021 a fost formulată o nouă solicitare în acest sens, iar în data de 04.08.2021, ordinul ministrului a fost publicat în Monitorul Oficial”, au anunțat autoritățile locale.

După ce a fost capturat, ursul a fost mutat pe fondul cinegetic al orașului Râșnov, în zona Proviță.

FOTO / Un urs problemă a fost capturat la Râșnov

Publicată de Brasov.net pe Vineri, 20 august 2021

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇