Un tramvai nou Imperio a luat foc la Arad

Un tramvai nou Imperio a luat foc la Arad

Un tramvai nou Imperio a luat foc, joi seară, în cartierul Aradul Nou din municipiul Arad, după ce pantograful a rupt firul aerian, care la atingerea caroseriei a topit tabla din aluminiu de pe acoperiş.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare şi un echipaj SMURD.

"Incendiul a fost lichidat, iar la faţa locului a ajuns şi operatorul companiei electrice. Nu au fost înregistrate victime, în tramvai se afla o persoană care s-a autoevacuat în condiţii de siguranţă", a transmis ISU.

ADVERTISING

Tramvaiul era aproape gol în condiţiile în care locul incidentului era capăt de linie, respectiv în faţa Gării Aradul Nou.

Contactat de Agerpres, directorul Companiei de Transport Public Arad, Claudiu Godja, a explicat ce s-a întâmplat: "Pantograful a rupt firul aerian, care în cădere a atins caroseria tramvaiului. Scânteile şi flăcările produse au topit tabla din aluminiu de pe acoperişul tramvaiului. Vatmanul a intervenit cu stingătorul, dar fiind înălţimea mare, nu a reuşit să stingă flăcările şi a sunat imediat la pompieri".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Directorul a precizat că tramvaiul nu avea nicio defecţiune, iar vineri se va analiza firul agăţat de pantograf pentru a se stabili cauza incidentului.

Și la Timișoara un tramvai cu pasageri a loc foc în mers, miercuri seara.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇