Un mort și doi răniți după ce o stâncă a căzut peste o mașină în Defileul Jiului

Un mort și doi răniți după ce o stâncă a căzut peste o mașină în Defileul Jiului

Un bărbat a murit, iar două femei au fost rănite, duminică, după ce o stâncă s-a desprins de pe versant, în Defileul Jiului, județul Gorj, și a căzut peste mașina în care se aflau cei trei.

Salvatorii din cadrul ISU Gorj au fost solicitați să intervină pentru salvarea unor persoane implicate într-un accident în Defileul Jiului, după ce o bucată de stâncă a căzut de pe versant pe parbrizul unui autoturism, care circula în acea zonă.

„La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești Jiu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ Gorj, echipaje de pompieri din cadrul ISU Hunedoara cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și 2 ambulante SAJ Hunedoara, sosite în sprijin.

În urma acestui eveniment au rezultat trei victime: șoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 56 de ani și două femei în vârstă de 60, respectiv 50 de ani”, spun reprezentanții ISU Gorj.

Șoferului i s-au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fără rezultat, fiind declarat decedat.

Celelalte două victime au fost preluate de echipajele specializate și li s-au acordat primele îngrijiri medicale la fața locului, însă acestea au refuzat transportul la spital.

Nu se știe din ce cauză a căzut bucata de stâncă, dacă a fost desprinsă de un animal sălbatic sau din cauza vântului foarte puternic. Chiar dacă nu este vorba de o piatră foarte mare, se pare că aceasta a avut o viteză foarte mare, pentru că a căzut de la mare înălțime, pătrunzând în mașină prin parbriz.

Versantul este protejat cu plasă de protecție, dar această piatră a coborât pe un torent pe unde se scurg apele la ploile torențiale care nu se poate asigura cu plasă, pentru că ar însemna blocarea scurgerii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇