O stâncă a căzut peste șalupele cu turişti în Brazilia: Cel puţin 7 oameni au murit (Video)

O stâncă a căzut peste șalupele cu turişti în Brazilia: Cel puţin 7 oameni au murit (Video)

Un fragment uriaş de stâncă s-a prăbuşit peste mai multe şalupe cu turişti, în lacul Furnas, din oraşul brazilian Capitolio.

Cel puțin șapte persoane au murit, potrivit CNN Brasil.

Alte trei persoane sunt date dispărute, a declarat Pedro Aihara, un purtător de cuvânt al Departamentului de pompieri din statul Minas Gerais.

Eforturile de salvare vor continua cel puțin până luni, a declarat Aihara.

23 dintre cele 32 de persoane care au fost tratate la Santa Casa din Capitólio cu răni minore au fost externate, în timp ce alte două persoane cu fracturi au fost tratate la Santa Casa din Piumhi.

ADVERTISING

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat că Marina Militară a trimis o echipă de ajutor pentru a se alătura eforturilor de căutare și salvare.

O înregistrare video care circulă pe reţelele sociale şi a cărei autenticitate a fost confirmată de pompieri - potrivit portalului G1 - arată momentul în care o stâncă uriaşă se desprinde din peretele canionului şi se prăbuşeşte de la o înălţime de cinci metri peste câteva şalupe care se aflau în zonă.

Rocha desaba e atinge embarcações com turistas em Capitólio. ???? #RecordNews

???? #RecordNews

Publicată de Record News pe Sâmbătă, 8 ianuarie 2022

Pompierii bănuiesc că precipitaţiile puternice din ultimele zile au pus presiune pe pereţii canionului, provocând în cele din urmă desprinderea stâncii.

ADVERTISING

Vineri, Institutul Național de Meteorologie din Brazilia a emis avertizări cod roșu pentru statul Minas Gerais.

Ploile abundente au fost cele care au provocat desprinderea rocilor de la lacul Furnas, potrivit lui Romeu Zema, guvernatorul din Minas Gerais.

Oraşul Capitolio, situat la circa 280 de kilometri de Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais (sud-est), este o destinaţie turistică populară pe tot parcursul anului, datorită defileurilor impresionante care pot fi vizitate cu ajutorul şalupelor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇