Un câine a fost salvat din ruine la 23 de zile după cutremurul din Turcia (Video)

Un câine a fost salvat din ruine la 23 de zile după cutremurul din Turcia (Video)

Câinele a supraviețuit sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbușit în timpul seismului din sudul Turciei, soldat cu peste 50.000 de morți.

O echipă de intervenție l-a salvat joi pe Aleks în orașul Antakya, iar imaginile care prezintă momentul în care câinele e scos de sub dărâmături au făcut înconjurul lumii.

"Vine?", întreabă unul dintre salvatori, ghemuit într-un spațiu mic din resturile clădirii prăbușite. "Aleks, vino, dragule. Bravo, puiul meu", îi spune o colegă a acestuia. Câinele se apropie și cei doi îl îmbrățișează, apoi îi dau să bea apă.

Patrupedul care se află într-o stare bună de sănătate a fost dus într-un centru de îngrijire a animalelor, relatează CBS News.

ADVERTISING

"Fiecare ființă vie contează pentru noi, ființe umane sau animale", a spus un localnic după acest miracol.

Salvatorii au scos de sub dărâmături pisici, câini, iepuri și chiar și păsări care aparțineau localnicilor din Antakya, unul dintre orașele afectate de cutremur. Marți, un cal a fost scos în viață de sub dărâmături de echipele de salvare din Turcia, la 21 de zile de la cutremurul devastator.

Salvarea animalelor reprezintă o consolare pentru națiunea turcă zguduită de seisme. Bilanțul victimelor cutremurului devastator a ajuns la aproximativ 51.000 de morți. În Turcia, numărul deceselor a crescut la 45.089.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇