Un bărbat mușcat de urs la câţiva kilometri de stațiunea Şugaş Băi a ajuns cu răni grave la spital

Un bărbat mușcat de urs la câţiva kilometri de stațiunea Şugaş Băi a ajuns cu răni grave la spital

Un bărbat a ajuns la spital cu răni grave, sâmbătă după-amiază, după ce a fost atacat de un urs în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe (Covasna).

„Un nou atac grav al urşilor a avut loc de data aceasta între Şugaş Băi şi Sfântu Gheorghe. Persoana rănită este în stare stabilă şi primeşte îngrijiri la Spitalul Judeţean”, a scris primarul municipiului, Antal Arpad, pe Facebook.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, bărbatul care a fost atacat de urs, în vârstă de 50 de ani, a fost adus la spital cu multiple muşcături şi zgârieturi în zona scalpului şi pe partea superioară a corpului, respectiv umeri, spate, în zona toracică şi abdominală.

ADVERTISING

Primarul Antal Arpad afirmă că este nevoie de "o acţiune decisivă" pentru a stopa atacurile urşilor, menţionând că situaţia "a depăşit limita normalităţii" , devenind "de nesuportat" .

"Cred că este important să protejăm mediul natural şi urşii, dar viaţa oamenilor este cea mai importantă! Ştiu că atacurile urşilor sunt o problemă sensibilă pentru mulţi oameni, dar este nevoie de o acţiune decisivă şi nu trebuie să mai întârziem!

În ciuda presiunii enorme, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, face eforturi pentru a permite uciderea animalelor periculoase.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În România, vânarea de carnivore mari, cum ar fi urşii şi lupii, a fost interzisă în urmă cu 5 ani, iar oameni nevinovaţi plătesc preţul acestei decizii extreme!

Această situaţie este acum de nesuportat şi trebuie găsită o soluţie la problema urşilor cât mai curând posibil, pentru că această situaţie a depăşit limita normalităţii, iar echilibrul dintre om şi vânatul mare periculos a fost rupt", a afirmat Antal Arpad.

Primarul a făcut și un apel către cetăţeni să circule cu atenţie spre staţiunea Şugaş Băi.

Újabb súlyos medvetámadás történt, ezúttal Sugásfürdő és Sepsiszentgyörgy között. A megsérült személy állapota stabil, a...

Publicată de Antal Árpád pe Sâmbătă, 26 iunie 2021

De altfel, pe rețelele de socializare apar tot mai frecvent clipuri cu urși care se apropie fără teamă de gospodării sau chiar instituții.

Momentul ăla când vine ursul să depună o reclamație...????

Publicată de Politistii au umor pe Luni, 21 iunie 2021

Află mai multe despre pozițiile pro și contra adoptării unor măsuri împotriva urșilor:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇