UE va primi 50 de milioane de doze suplimentare de Pfizer mai devreme, anunță Von der Leyen

UE va primi 50 de milioane de doze suplimentare de Pfizer mai devreme, anunță Von der Leyen

Companiile BioNTech şi Pfizer vor creşte cu 50 milioane de doze cantitatea de vaccin anti-COVID-19 ce va livrată Uniunii Europene în trimestrul al doilea.

Anunțul a fost făcut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite AFP.

Livrarea acestor doze suplimentare, prevăzută iniţial în trimestrul al patrulea, va începe încă din aprilie, a precizat şefa executivului UE, în faţa presei.

Preşedinta CE a mai precizat că Bruxellesul a început negocieri oficiale cu BioNTech şi Pfizer pentru o comandă de 1,8 miliarde de doze suplimentare de vaccinuri 'de a doua generaţie', care să lupte împotriva variantelor actuale şi viitoare ale SARS-CoV-2.

ADVERTISING

Aceste vaccinuri, a căror livrare va avea loc în 2022 şi 2023, se vor adăuga celor 2,6 miliarde de doze deja comandate de UE şi care trebuie recepţionate în anul curent şi cel următor.

Obiectivul este de a anticipa vaccinarea în masă a copiilor şi adolescenţilor, dar mai ales apariţia unor variante împotriva cărora vaccinurile administrate în prezent s-ar putea dovedi ineficiente, ceea ce ar necesita formule modificate în consecinţă.

Anunţul intervine în contextul în care compania americană Johnson & Johnson, care urma să furnizeze UE 55 milioane de doze în trimestrul al doilea, a comunicat marţi că va 'întârzia livrarea' vaccinului său monodoză în Europa, după semnalarea în SUA a unor cazuri de cheaguri de sânge la persoane vaccinate.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇