Ucraina avertizează că Rusia urmează să lanseze un nou deepfake cu Zelenski

Ucraina avertizează că Rusia urmează să lanseze un nou deepfake cu Zelenski

Parlamentul Ucrainei a emis un avertisment, spunând că Rusia intenționează să lanseze un nou video deepfake care îl va viza pe președintele Volodimir Zelenski.

„Avertisment! Rusia intenționează să lanseze un nou deepfake cu președintele Zelenski. Într-o declarație fictivă, președintele își va exprima atitudinea negativă față de orașele ucrainene, în special față de Mariupol”, potrivit Centrului pentru Securitate Informațională.

Acesta nu ar fi primul deepfake cu Zelenski. Luna trecută, un videoclip fals cu preşedintele Volodimir Zelenski, în care acesta pare că cere trupelor ucrainene să depună armele, a fost distribuit intens pe reţelele sociale.

ADVERTISING

O captură din videoclip a apărut pe site-ul canalului de televiziune ucrainean Ukraina 24, iar textul mesajului a fost, de asemenea, difuzat la televizor, potrivit BBC.

Ukraina 24 a informat într-un comunicat că site-ul oficial şi reţeaua telex au fost sparte. Site-ul a fost inaccesibil, dar funcţionarea sa a fost apoi restabilită.

Zelenski a precizat că videoclipul este fals, într-o postare pe Instagram, spunând că ”poate sugera doar militarilor ruşi să depună armele şi să plece acasă”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇