Turiștii sunt sfătuiți să evite insulele Mykonos, Santorini și Rhodos. Creta era deja pe listă

Turiștii sunt sfătuiți să evite insulele Mykonos, Santorini și Rhodos. Creta era deja pe listă

Insulele greceşti din sudul Mării Egee au fost marcate, joi, cu culoarea roşu închis pe harta răspândirii COVID-19 a Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), după o creştere a numărului de infecţii, descurajând orice călătorie care nu este esenţială în aceste insule.

Grupul de 13 insule include şi unele dintre cele mai populare destinaţii turistice, precum Mykonos, Santorini sau Rhodos – care împreună atrag milioane de turişti în fiecare vară, transmite Reuters.

Foto: ecdc.europa.eu

Zonele colorate în roşu închis de pe harta ECDC identifică regiunile cu risc ridicat pentru infectarea cu noul coronavirus. Aceste hărţi ajută statele membre ale UE să decidă regulile sanitare de călătorie.

Săptămâna trecută ECDC a inclus Creta, cea mai mare insulă grecească şi o altă extrem de populară destinaţie turistică, în zona de culoare roşu închis, mai notează Reuters.

De la Covid-free la Covid risk

Grecia s-a bazat pe promovarea insulelor drept locuri în care nu există cazuri de COVID ("COVID-free") pentru a atrage vizitatori în acest sezon estival.

În pofida unei luni iunie care a început puternic pentru turism, incertitudinile au început să se adune cu privire la modul în care va continua şi se va încheia acest sezon turistic.

"Aşteptăm să vedem cum va reacţiona piaţa turistică", a declarat Manolis Markopoulos, preşedintele Asociaţiei hotelierilor din Rhodos, despre decizia ECDC.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇