Grecia, pe lista roşie! Românii care se întorc intră în carantină, dacă nu sunt vaccinați

Grecia, pe lista roşie! Românii care se întorc intră în carantină, dacă nu sunt vaccinați

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Grecia a fost inclusă pe lista roşie, ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19, astfel că persoanele care se întorc în România din această țară trebuie să intre în carantină, dacă nu sunt vaccinate.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi,  29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, a transmis, joi, CNSU.   

ADVERTISING

Lista va intra în vigoare pe 1 august.   

”Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, au mai precizat autorităţile.   

Principalele modificări survenite sunt:  

  • în zona roşie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;  
  • în zona galbenă au intrat: •din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe; •din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;  
  • în zona verde au intrat: Oman, Paraguay şi Uruguay.   
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte”, a mai transmis CNSU. 

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇