Turcia începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid

Turcia începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid

Turcia a început, joi, administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 lucrătorilor din domeniul sanitar şi persoanelor de peste 50 de ani, în cadrul actualei campanii de vaccinare la nivel naţional.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat în ziua precedentă că persoanele care corespund criteriilor se pot programa pentru a primi a treia doză de vaccin, informează Xinhua.

„Nu există nicio restricţie sau prioritate cu privire la tipul de vaccin pentru a treia doză”, a spus Koca, într-un discurs televizat după o reuniune a Comitetului Ştiinţific Consultativ pentru Coronavirus.

Comitetul a decis, de asemenea, ca persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus să se poată vaccina după trei luni în loc de şase. „Acest lucru ar creşte semnificativ nivelul de anticorpi şi protecţia actuală”, a menţionat ministrul.

Cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, Turcia a lansat programul de vaccinare la nivel naţional în ianuarie, fiind inoculaţi cu prioritate lucrătorii din domeniul sanitar şi persoanele vârstnice cu un vaccin dezvoltat de Sinovac Biotech din China. În program a fost inclus recent vaccinul Pfizer-BioNTech.

ADVERTISING

De ce vaccinurile chinezești nu sunt un succes? Distanța dintre propaganda politică și realitate

Ministrul a precizat că intervalul de timp dintre două doze ale vaccinului BioNtech a fost redus la patru săptămâni de la şase, în contextul răspândirii variantei Delta a coronavirusului.

Potrivit ministrului Sănătăţii, cazurile de COVID-19 cu varianta Delta sunt în creştere în ţară, numărul persoanelor infectate ajungând la 244 în 26 de provincii de la 138 în 16 provincii, săptămâna trecută.

Potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii, peste 50 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în Turcia. Numărul persoanelor care au primit două doze de vaccin a depăşit 15,1 milioane.

ADVERTISING

Pe de altă parte, Turcia anulează majoritatea restricțiilor impuse în timpul pandemiei

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇