Dragnea nu iese din închisoare. Cererea de eliberare condiționată a fost amânată

Dragnea nu iese din închisoare. Cererea de eliberare condiționată a fost amânată

Judecarea cererii lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată din închisoare a fost amânată pentru 26 mai.

Judecătorii au luat această decizie după ce avocata fostului lider PSD, Flavia Teodosiu, nu s-a putut prezenta la Tribunal din motive medicale.

Până atunci, Penitenciarul Rahova trebuie să ofere date la zi legate de zilele câştigate ca urmare a muncii prestate în închisoare, informează ProTV.

Tribunalul Bucureşti a dezbătut azi cererea depusă de Liviu Dragnea, în care fostul lider PSD solicită să fie eliberat din Penitenciarul Rahova.

ADVERTISING

El a executat doi ani închisoare din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

La instanţa de fond - Judecătoria Sectorului 5 - Dragnea a primit o decizie nefavorabilă, însă el a făcut contestaţie, care se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Dragnea a încercat să împiedice ca procesul să se desfăşoare la Tribunalul Bucureşti, prin depunerea unei cereri de strămutare a cauzei la alt tribunal din ţară.

Solicitarea a fost amânată, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, după ce avocata sa nu a venit în sala de judecată, având probleme de sănătate, aminteşte Agerpres.

ADVERTISING

În motivarea deciziei, magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 spune că Liviu Dragnea îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat.

Îînsă, din analiza coroborată a situaţiei personale a fostului lider PSD, instanţa nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Luni, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar, cel al finanţării vizitei sale în SUA, la inuagurarea preşedinţiei lui Donald Trump, în ianuarie 2017.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇