Șoferi români de TIR, blocaţi la graniţa cu Germania: Suntem tratați ca niste animale și lăsați în frig să ne vină rândul la testarea Covid (Video)

Șoferi români de TIR, blocaţi la graniţa cu Germania: Suntem tratați ca niste animale și lăsați în frig să ne vină rândul la testarea Covid (Video)

După ce Germania a impus ca începând de duminică seara toţi şoferii de TIR care intră în ţară dinspre Austria şi Cehia să prezinte teste Covid negative, s-au format cozi kilometrice pe autostrăzi.

De această măsură au fost afectați și șoferii români, scrie Ilie Matei pe Facebook, precizând că timpii de așteptare pentru a se efectua testul în centrele medicale improvizate în vămi depășesc 8-10 ore.

Mai mult, spune românul, oamenii stau în viscol, la temperaturi de -5 grade Celsius.

ADVERTISING

”Granițele din zona Tirol (Austria) și cele din Cehia sunt în acest moment blocate pentru transportatori și timpii de așteptare pentru a se efectua testul Covid în centrele medicale improvizate în vămi depășesc 8-10 ore.

În acest timp, afară sunt temperaturi de -5°C, distanțarea socială nu mai contează, șoferii sunt tratați că niste animale și lăsați în frig să își aștepte rândul.

Acesta este mulțumirea adusa oamenilor care prin frig, călduri sau furtuni au fost în prima linie când alții tremurau de frică în spatele ușilor închise !! Colegii noștri sunt de 5-6 ore în viscol așteptând să fie acceptați la testare !!”, scrie Ilie Matei.

ADVERTISING

Românul cere ca autoritățile române să intervină pentru rezolvarea acestei situații.

”Cerem #MAE și diplomatițor din Ministerul Transporturilor, asociațiilor profesionale și tuturor organelor de resort să intervină pentru rezolvarea situației !!!”, transmite acesta.

Ce se întâmplă cu cei depistați pozitiv?

Totodată, acesta atrage atenția cu privire la situația celor depistați pozitiv și a celor care s-au aflat în contact cu ei la zonele de testare, ținând cont că nu s-a păstrat distanțarea.

ADVERTISING

”Culmea este că au fost depistați câțiva pozitiv la test, așa că întrebarea omeneasca este: Ceilalți cu care au luat contact în aceste ore, în condițiile alea mizere, nu vor fi și ei infectați la rândul lor??

Ce se întâmplă cu cetățenii romani, șoferi de camion, depistați pozitiv?? Li s-a dat drumul să meargă la camioane și singura chestie impusă a fost că nu pot intra în Germania! Alooo….autoritățile…lașam puțin schiurile din picioare și intervenim?? Nu de alta, dar sunt câteva mii blocați!!”, subliniază Ilie Matei.

Avem nevoie sa ne facem auziti !!O intreagă Europă incepea să se ascunda in case de frica virusului acum exact 1 an...

Posted by Ilie Matei-"Omul soselelor" on Monday, February 15, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇