Germania își închide granițele cu Cehia și Tirolul austriac, unde se răspândesc rapid noile tulpini de COVID

Germania își închide granițele cu Cehia și Tirolul austriac, unde se răspândesc rapid noile tulpini de COVID

Germania urmează să-și închidă granițele cu Cehia și regiunea Tirolului austriac. Ambele au rate de infecție ridicate în ce privește noile variante mai contagioase de COVID-19. Este vorba despre mutația britanică și cea descoperită în Africa de Sud.

Anunțul a fost făcut de ministrul german de Interne, Horst Seehofer. Oficialul a declarat ziarului Süddeutsche Zeitung că măsura intră în vigoare duminică după-amiază.

Vor exista și câteva excepții în acest caz, acestea fiind în prezent dezbătute de factorii decizionali.

Tirolul și regiunile cehe care se învecinează cu Germania vor fi încadrate pe lista teritoriilor extrem de afectate de mutațiile mai virale ale SARS-CoV-2, a precizat Seehofer.

ADVERTISING

Călătorii care vin din anumite zone din Austria sau Cehia vor trebui să prezinte dovada unui test negativ pentru coronavirus, pentru a intra în Germania. Această cerință va reprezenta un obstacol pentru mii de lucrători transfrontalieri, comentează Euronews.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu se știe pentru cât timp se închid granițele

Nu este clar cât timp vor dura controalele la frontieră.

Guvernatorul Bavariei, Markus Soeder, al cărui stat se învecinează atât cu Austria, cât și cu Cehia, a declarat joi că, în cazul unei astfel de acțiuni din partea guvernului federal, că Bavaria va solicita permisiunea de a ridica posturi de frontieră.

Oficialul bavarez vrea aceste posturi în cazul în care vor exista călători care nu prezintă un test negativ COVID-19, iar aceștia vor trebui întorși din drum.

Soeder a mai afirmat că toate regiunile din Bavaria cu rate ridicate de infectare, cu excepția uneia, sunt situate la granița germano-cehă.

ADVERTISING

În același timp, el a lăudat măsurile luate de Cehia pentru a limita răspândirea variantelor noi de coronavirus și a criticat autoritățile din Tirol, spunând că par să nu ia în serios problema.

Lista cu ”țări roșii” a Germaniei include deja state precum Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia și Portugalia. La sfârșitul lunii ianuarie, toate zborurile care veneau din aceste țări au fost suspendate.

Poliţia din Germania amenință companiile aeriene cu amenzi uriașe. Au lăsat să intre în țară pasageri din zonele roșii COVID

Aceste restricții nu afectează germanii care locuiesc în aceste țări, cetățenii din acele țări care locuiesc în Germania, pasagerii aflați în tranzit sau traficul de mărfuri.

Pot fi prevăzute derogări pentru anumite categorii de persoane care privesc Austria și Cehia, în special pentru a proteja strânsele legături economice ale Germaniei cu aceste țări.

Guvernul ceh a anunțat, joi, că izolează trei regiuni, inclusiv două care se învecinează cu Germania, din cauza incidenței mari a variantei britanice a coronavirusului.

Locuitorii nu au voie să părăsească aceste zone și nimeni nu poate intra de afară, decât anumite excepții, conform guvernului de la Praga.

Cancelarul german Angela Merkel și cei 16 guvernatori ai țării au decis miercuri să prelungească lockdown-ul din țară până pe 7 martie, pe fondul îngrijorării privind noile variante de virus.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇