Poliţia din Germania amenință companiile aeriene cu amenzi uriașe. Au lăsat să intre în țară pasageri din zonele roșii COVID

Poliţia din Germania amenință companiile aeriene cu amenzi uriașe. Au lăsat să intre în țară pasageri din zonele roșii COVID

Şeful poliţiei germane, Dieter Romann, a acuzat companiile aeriene de încălcări ale măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului.

”Numai în ultimele şase zile, poliţia federală a identificat în jur de 600 de încălcări (ale reglementărilor) de către companii aviatice”, a spus Romann pentru publicaţia Bild am Sonntag.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Pasageri din zone cu rate ridicate de infectare cu coronavirus sau unde au fost depistate tulpini mutante au intrat în Germania fără înregistrare digitală sau fără să fi prezentat un rezultat negativ la testul de coronavirus, în pofida regulilor care obligă companiile să verifice documentele respective înainte de decolare, a arătat el.

”Este iresponsabil”, a spus Dieter Romann, menţionând că lipsa controalelor este unul din motivele interdicţiilor de intrare aflate în vigoare.

”Companiile aeriene sunt acum ameninţate cu amenzi din partea autorităţilor sanitare de până la 25.000 de euro per contravenţie şi pasager”, a precizat el.

Restricții în Germania

De sâmbătă, Germania a interzis intrarea persoanelor care vin din ţări unde se răspândesc tulpinile mai contagioase ale coronavirusului.

Lista include Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Africa de Sud şi Brazilia. De duminică, vor fi adăugate ţările africane Lesotho şi Eswatini.

Companiile aeriene, de transport rutier şi maritim au interdicţie de a transporta pasageri din aceste zone până la 17 februarie.

Excepţie fac cetăţenii germani şi străinii cu rezidenţă în Germania, precum şi pasagerii în tranzit şi transportul de mărfuri.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!