V. Voiculescu nov. 2020 vs ministrul Voiculescu ian. 2021. Grija pe care n-a avut-o

V. Voiculescu nov. 2020 vs ministrul Voiculescu ian. 2021. Grija pe care n-a avut-o

Când ia foc un spital poate fi un accident, ceasul rău, fatalitatea, poate fi vorba despre o vinovăție individuală a unui manager, a unui ministru, a unui angajat, a unui pacient. Când în câteva luni iau foc 6 spitale, două dintre incendii se soldează cu multe victime și unul dintre ele este la chiar „nava amiral” a momentului înseamnă un fenomen.

Mesajul lui către public este clar: spitalele, chiar cele de top, sunt mai periculoase decât Covid. Așa că tot mai mulți oameni le evită, și tot mai multe cazuri, eu cred că și decese Covid, rămân sub nivelul radarului.

ADVERTISING

Cine anume poartă răspunderea individuală pentru fiecare incendiu în parte, vom vedea după anchetă. Cât din vină pentru nenorocirea de la Balș o are fostul manager, Streinu-Cercel, cât din vină o are actualul manager, Maria Nițescu, numită de ministerul Sănătății în decembrie, vom vedea. La fel, cât din vină o are ministerul însuși, pentru că în administrarea lui e „Matei Balș”, așa cum cel de la Piatra Neamț e în administrarea Consiliului Județean.

Dar pe mine vinovăția individuală mă interesează mai puțin decât problema de sistem, pentru că 6 incendii înseamnă sistem. Și asta pentru că de acum cel mai important e să nu se repete.



În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇